“Kapasite kullanımındaki gerileme geçici”

“Kapasite kullanımındaki gerileme geçici”

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu temmuz ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi. 

Merkez Bankası ve Kocaeli Sanayi Odası verilerine göre temmuz ayı kapasite kullanım oranı; Türkiye genelinde yüzde 77,1 ile geçen yıla göre 1,6 puan, geçen aya göre 1,2 puan geriledi. Kocaeli’nde ise yüzde 71,5 ile geçen yıla göre 0,5 puan artarken geçen ay ile aynı seviyede gerçekleşti.

Türkiye geneli kapasite kullanım oranlarındaki gerilemenin geçici olmasını temenni eden KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu yaptığı değerlendirmede, “Belirsizliklerin kalkmasıyla birlikte önümüzdeki dönem ekonomiye yönelik reformlar ve devam eden teşviklerin yatırımları da arttıracağını düşünüyoruz. Bunların, kapasite kullanım oranlarında da artış sağlayacağını bekliyoruz.” dedi.

KOCAELİ FİRMALARININ GELECEKLE İLGİLİ BEKLENTİLERİ

Kocaeli firmalarının iç ve dış piyasadaki gelecek dönem beklentilerini de açıklayan Zeytinoğlu, “Kocaeli genelinde sanayi kuruluşlarına yönelik yaptığımız araştırmada firmalarımızın yüzde 15’i ağustos ayında alınan iç piyasa sipariş miktarının arttığını, yüzde 53’ü ise bu miktarın değişmediğini ve yüzde 32’si azaldığını belirtmiştir. Benzer şekilde ihracat yapan firmalarımızın ise yüzde 16’sı dış piyasa siparişlerinin arttığını, yüzde 56’sı sipariş miktarında bir değişme olmadığını, yüzde 28’i ise azaldığını ifade etmişlerdir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.