“Kanun değil, dayatma!”

“Kanun değil, dayatma!”

Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşmasıyla ilgili olarak, “Bu kanun bizim kanunumuz değildir!” dedi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşmasıyla ilgili olarak Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Eylem Bahadır yaptığı açıklamamada, “Haklarımızı ve taleplerimizi yok sayan Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi, eğitim emekçilerinin karşı çıkmasına rağmen TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Bilinmelidir ki, iktidara sadık ve itaatkâr öğretmen arzusuyla şekillenen, bizleri ayrıştıran haklarımızı tırpanlayan, sınırlı iş güvencemizi bile ortadan kaldırmayı hedefleyen, özlük haklarımızı geliştirmeyen ve en önemlisi hazırlık süreçlerine öğretmenlerin aktif olarak katılmadığı bir kanunu öğretmenler kabul etmiyor.

“BİZİM KANUNUMUZ DEĞİLDİR!”

Bu kanun bizim kanunumuz değildir! Öğretmen dünyayı değiştirir diyerek ve öğretmenlik mesleğine sahip çıkarak öğretmenler sadece kendilerini değil aslında yaşamın kendisini savunur. Unutmamak gerekir, öğretmen kaybederse halk kaybeder. Bizler her çocuğun, her gencin yaşamından sorumluyuz. Mücadele tarihimizden aldığımız güç ve kararlılıkla yasa ne derse desin, biz yaşamın içine dalacağız. Bizlere geleceksizlik dayatanlar değil; başka bir yaşamı, kazanılacak bir kamusallık mücadelesini örgütlemenin kararlılığı belirleyecek önümüzdeki dönemi...

“Yine Birlikte Başarabiliriz”

Bekleyerek değil haklarımız, yaşamlarımız, ortak geleceğimiz için sokaklarda, iş yerlerimizde yaşamın her alanında mücadele ederek değiştireceğiz bu örgütlü karanlığı…

Emeğin hakkı, kamusal eğitim, kamusal sağlık hakkı için, laiklik için, emperyalizme karşı tam bağımsız bir memleket için, , zamlara, yoksulluğa, işsizliğe, adaletsizliğe “Artık Yeter!” demek için birlikte mücadeleye... Milyonu aşan eğitim emekçileri olarak birbirimizin sesine ses olduğumuz her an başardık ve yine birlikte başarabiliriz” dedi.

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.