Kanser hastalarını mağdur ettiler!

Kanser hastalarını mağdur ettiler!

Kanser hastalarının kimlik bilgilerine ulaşarak, onların yakınlarıymış gibi eczanelere gidip ilaçları alan ve bu sistem ile hem vatandaşı mağdur eden, hem de kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratan çete çökertildi.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesine bağlı Mali  Suçlar Büro Amirliği ekipleri, son zamanlarda bazı kanser hastalarının, ilaçlarının kendi  bilgileri dışında alındığına dair gelen şikâyetler üzerine harekete geçti.  Yapılan araştırma ve incelemeler  sonucu,  Kocaeli başta olmak  üzere Erzurum, Ağrı ve Tokat illerinde  faaliyet gösteren 13 ayrı  Eczaneden, kanser hastası olan ve kendileri  adına reçete yazılan kişilerin yakını olduğunu  beyan ederek, ilaçlarını alan bir grubun varlığı tespit edildi. Ayrıca Türkiye genelinde 8 ayrı eczanede, soruşturmaya konu olan  ilaçların aynı şekilde teslim alınmaya teşebbüs edildiği  belirlendi.

 

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Toplan deliller  doğrultusunda vatandaşları mağdur eden ve  toplamda 162.000 TL değerinde kamuyu zarara uğratan kişilere yönelik operasyon düzenlendi.   Operasyon kapsamında M.B., M.K.A., A.T., S.N.   yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca evlerinde yapılan aramalarda bahse konu pahalı kanser ilaçlarından 20  kutu ele geçirildi.  Akşam saatlerinde Resmi Belgede Sahtecilik ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarının zararına nitelikli dolandırıcılık suçundan  Kocaeli Adliyesine sevk edilen  şüphelilerden M.B, M.K.A, ve S.N tutuklanırken, A.T  isimli zanlı adli kontrol kararı ile serbest kaldı.

 

 

Haber: Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.