Kanko tıbbi sekreterlerin atama taleplerini meclise taşıdı

Kanko tıbbi sekreterlerin atama taleplerini meclise taşıdı

Meclise girdiğinden beri kendisine gelen talepleri ve sorunları Ankara’ya taşımaya devam eden Kanko, sağlıkçıların atama sorunlarını gündeme getirdi.

Uzun süredir atama bekleyen ama bir türlü seslerini duyuramayan Orta Öğretim Tıbbi Sekreterler Platformu üyelerini Mecliste ağırlayan CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, konuyu TBMM Genel Kurluna taşıdı.

Atama bekleyen Orta Öğretim Tıbbi Sekreterler Platformu üyelerinin taleplerini gündemine alan Kanko, Sorunlarını ve beklentilerini dinlediği tıbbi sekreterlerin seslerini Meclis çatısı altında dillendirmek adına Genel Kurulda söz alarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya çağrıda bulundu.

Kanko, Sağlıkla ilgili her konuda hazır ve yetişmiş mezun olan staj programlarıyla donanımlı ve tecrübeli hale gelen ortaöğretim-lise tıbbi sekreterlik bölümü mezunlarına yeterli kontenjan verilmesini istedi.

Verilen Sözler Tutulmuyor!

Alanlarında uzman ve deneyimli olan Orta Öğretim Tıbbi Sekreterlerin sağlık alanında değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Kanko, konuyla ilgili Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

Sağlık meslek lisesi mezunu 2 bin kişi uzun süredir tıbbi sekreter ataması bekliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 32 bin tıbbi sekreter alımı yapılacağı müjdesi verilmesine rağmen, Kasım 2022 tarihinde 15.537 kişi alınmış fakat sağlık meslek lisesi mezunu tıbbi sekreterlerden 1 kişi bile alınmamıştır.

Mart 2023 tarihli kılavuzda ise 16 bin 463 kişilik kadro açılmasına rağmen 200 kişiye yer verilmiştir. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslerini duyurmak isteyen tıbbi sekreterlik mezunları, sağlıkla ilgili her konuda hazır ve yetişmiş mezunlar olarak taşeron ve sertifikalı programlar ile staj programlarında donanımlı ve tecrübeli hâle gelen ortaöğretim, lise, tıbbi sekreterlik mezunları Sağlık Bakanlığı tarafından atanmayı bekliyor” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.