Kandıra kesin değil ama yeni bir teknoloji kesin!

Kandıra kesin değil ama yeni bir teknoloji kesin!

KBB Başkanı Tahir Büyükakın yeni çöp arıtma tesisinde Kandıra’nın kesin değil ama muhtemel ilçe olduğunu belirtti. Yeni bir Ar-Ge çalışmasına atıfta bulunup, “O teknoloji başarılırsa bambaşka bir şey başarılmış olacak" dedi

meclis-2.jpg

Foto: Google taraması, anonim.

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, kasım ayı olağan meclis toplantısı ikinci oturumunda CHP Grubu’nun performans programı değerlendirmelerine verdiği yanıtlarda yeni çöp arıtma tesisine de değindi.

KANDIRA, DEMİYORUM.

DEĞİL DE, DEMİYORUM

Yeni çöp arıtma tesisinde Kandıra’nın kesin değil ama muhtemel ilçe olduğunu kaydeden Büyükakın Yeni bir Ar-Ge çalışmasına atıfta bulunup, “Bir grup tamamen yeni bir teknoloji deniyor. O teknoloji başarılırsa bambaşka bir şey başarılmış olacak” dedi. “‘Kandıra’ya yapılmayacak’ demiyorum, Kandıra çalışılan yerlerden bir tanesi. Nerede, ne zaman, ne yapılacağı zamanı geldiğinde açıklanacak” diyen Büyükakın ayrıca şunları kaydetti:

 TAMAMEN YENİ BİR TEKNOLOJİ

“Bir Ar-Ge çalışması da yürütüyor ve o Ar-Ge çalışmasını bekliyoruz aslında. Bir grup tamamen yeni bir teknoloji deniyor. O teknoloji başarılırsa bambaşka bir şey başarılmış olacak. Birkaç aya daha ihtiyaç var. Pandemi sürecinde de riski alarak devam ediyoruz.

RASYONEL OLAN MODELİ TERCİH EDECEĞİZ

Yap İşlet Devret bir usül. Rasyonel ise Yap İşlet Devret, bizim yapmamız rasyonel ise bizim yapmamız şeklinde olacak. Bir sürü model var ve hepsi ayrı hukuka göre ilerliyor.

AÇIKLAMAK İÇİN ERKEN

İZAYDAŞ’a imtiyaz sözleşmesi yaparak imtiyaz yoluyla devretmek mümkün olabilir ama onun Danıştay’a gitmesi gerekiyor ve ayrı bir zaman alıyor. YİD modeli yapılması başka bir şirket tarafından yapılması anlamına geliyor. O da başka prosedürlere tabi. Henüz bunları açıklamak o Ar-Ge projesi bitmediği için kafa karışıklığına sebep olur, erken olur. Netleştiğinde en detaylı şekliyle bilgilendireceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.