Kandıra Bezi KO-MEK ile hayat buluyor

Kandıra Bezi KO-MEK ile hayat buluyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK) yaklaşık iki bin yıllık geçmişe sahip olan ancak, unutulmaya yüz tutan Kandıra Bezi’ne yeniden hayat veriyor.

Geçtiğimiz dönemlerde KO-MEK, Kandıra kurs merkezinde bu amaç çerçevesinde “Kandıra Bezi Dokuma Branşı” açarak Kandıra Bezi dokumasını öğrenmek isteyen kursiyerlere bu imkânı sağlamış oldu.

TEZGÂHLAR HARIL HARIL ÇALIŞIYOR

Kandıra Bezi Dokuma Branşı için yeni bir sınıf oluşturularak dokuma tezgâhlarının yerleştirildiği Kandıra KO-MEK kurs merkezinde eğitimler yaklaşık 3 yıldır devam ediyor. Kandıra Bezi tezgâhlarının kurulmasından itibaren hızlıca eğitimlere başlayan KO-MEK, unutulmaya yüz tutmuş bu geleneksel sanatı öğrenmek isteyen yüzlerce kursiyere eğitim verdi.

ÜRÜNLER DOĞAL VE PAMUK İPTEN

Branşın eğitmenleri de, makine kullanımı konusunda eğitimlerin verildiği KO-MEK’te ayrıca yine Kandıra bezinin olmazsa olmazlarından olan iplik detayı da gözden kaçırılmadı. Bezine doğalık ve terletmeme özelliğini veren pamuk ve keten karışımı ile üretilen iplikler kullanılarak, üretim için tezgâhlara serilmeye devam ediliyor. 

ÖN KAYIT İÇİN GEÇ KALMAYIN

Önemli bir istihdam branşı da olan kursa, vatandaşların şimdiden yoğun ilgisi var. Kursa kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar KO-MEK’in resmi internet sitesi olan www.komek.org adresi üzerinden işlemlerini yapabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.