Kamu otoritesi sağlandığında  Deprem yönetmeliği uygulanır

Kamu otoritesi sağlandığında Deprem yönetmeliği uygulanır

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, GTÜ’deki deprem konferansında yönetmeliğe atıfta bulundu. Denetimde yetersizliğe işaret eden Güler, “Kamu otoritesi sağlandığında yönetmelik uygulanır” dedi

Gebze Teknik Üniversitesi’ndeki Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı’nda konuşan Kaymakam Güler, bu bilimsel çalışmaların Gebze ve GTÜ’de yapılmasının kendilerini çok memnun ettiğini belirti. Ülkemizin fay hattında olduğunu belirtip geçmişte yaşadığımız can yakıcı depremleri hatırlatan Güler, “1998 sonrası deprem yönetmeliği çıktı. Binalar, yönetmeliğe göre yapılmakta ama kamu erki denetimde bazen yetersiz kalmakta.

1998’den sonra kaçak olarak yapıların depreme ne kadar dayanıklı olduğunu da bilmiyoruz” dedi. 

 

AZ DAİRE AMA GÜVENLİ DAİRE

Bina yapımlarının insanların keyfine bırakılmadığını, ülkemizde de kuralların olduğunu ancak kuralları uygulamakta yetersiz kalındığını belirten Güler, “İnsanlar, müteahhitler daha fazla gelir edinmek istiyor. İnsanlara ne kadar anlatırsanız anlatın, başlarına felaket gelmeden anlamıyor.

Kamu otoritesi tarafından inşaatların yapımında teknik kurallara uyulmaması halinde ciddi caydırıcı müeyyidelerin uygulanması gerekir. Bunu sağladığımızda en azından bundan sonraki binalarda deprem yönetmeliğine uyulması mümkün.

Kentsel dönüşümde insanlar, 10 yerine 8 daire sahibi olacak belki ama güvenli yapılarda yer almış olacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.