“Kamu işvereninden hassasiyet bekliyoruz”

“Kamu işvereninden hassasiyet bekliyoruz”

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede yapılan değişiklik sağlık çalışanlarının beklentilerini karşılamadığını ifade etti.

Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede yapılan değişiklik sağlık çalışanlarının beklentilerini karşılamaması nedeniyle Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkan Yardımcısı Osman Ayas, Hüseyin Ozan Yüzüak, Serkan Kökduman, Serap Koçhisar, İzmit İlçe Temsilcisi Hüseyin Özdemir,  Gebze ilçe Temsilcisi Kadriye Levent, Derince İlce Temsilcisi Aysun Demet, Kocaeli Şube Kadınlar Kolu Başkan Yardımcısı Nurşen Erel, Meryem Ökde ve Hastane çalışanlarının katılımı ile SBU Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.

 

“YASANIN İÇERİĞİ BOŞ”

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker yaptığı açıklamada, “Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede, Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM’de kabul edildi. Yasanın kabul edilmesi ile birlikte görülmüştür ki, Kamu İşvereni ile yetkili ama etkisiz Sarı Sendika her fırsatta komisyon çalışmalarını birlikte sürdürdüklerini, yasada sağlık çalışanlarına sürprizleri olduğunu ifade etmelerine rağmen yasanın içeriği boş muğlak cümlelerle dolu olduğunu gördük. Kamu İşvereni bir kez daha sağlık çalışanlarına vermiş olduğu sözün ve vaatlerin gereğini yerine getirmediğine de şahit olduk.

 

“TARİHE GEÇMİŞTİR”

Türk Sağlık Sen olarak gerek tasarıdan önce Sağlık Bakanlığı’na, gerek tasarı halinde iken TBMM’de bütün sağlık çalışanlarının beklentilerini ve taleplerini sendikamız tarafından muhataplarına iletilmiştir.  Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM’de kabul edilmesi bir kez daha göstermiştir ki kamu işvereninin tek taraflı olarak sağlık çalışanlarının maaş ve özlük haklarını iyileştirmesi mümkün değildir.  Sağlık çalışanları yetkili ama etkisiz Sarı Sendikanın umurunda olmadığına şahit olduk. Malum Sen geçmiş de iş bırakma eylemi kararı almış, almış olduğu kararı uygulamaya koymaya cesareti olmadığı için iş bırakma eylemini askıya çıkardığını söyleyerek tarihe geçmiştir” dedi.

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.