‘Kamu çalışanına ihanet anlaşması’

‘Kamu çalışanına ihanet anlaşması’

 Memur-Sen Konfederasyonu'nun hükümetle geçtiğimiz günlerde masaya oturarak imza attığı toplu sözleşmeye gelen tepkiler tüm Türkiye'de olduğu gibi...

 

Memur-Sen Konfederasyonu'nun hükümetle geçtiğimiz günlerde masaya oturarak imza attığı toplu sözleşmeye gelen tepkiler tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de çığ gibi büyüyor. KESK Kocaeli İl Temsilciliği konuyla ilgili açıklama yapmak üzere Belediye İş Hanı önünde bir araya geldi.  Yapı-Yol-Sen Kocaeli Şube Başkanı Selahattin Pehlevan, Memur-Sen'in ‘kamu çalışanlarına müjde' şeklinde duyurduğu toplu sözleşmeyi ‘Kamu çalışanlarına ihanet anlaşması' olarak adlandırarak tepkisini dile getirdi.

 

SENDİKALAR AYAKTA

KESK Kocaeli İl Temsilciliği'nin gerçekleştirdiği basın açıklamasında, KESK Dönem Sözcüsü ve Tüm-Bel-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Karakuş, BES Kocaeli Şube Başkanı Akın Şişman, Yapı-Yol-Sen Kocaeli Şube Başkanı Selahattin Pehlivan, ESM Kocaeli Şube Başkanı Yener Çalışkan, SES Kocaeli Şube Başkanı Murat Harata, Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Veysel Kaplan,  Eğitim-İş Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener, Halkevleri Kocaeli Şubesi üyeleri, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve KESK'e bağlı sendikaların üyeleri hazır bulundu.

 

ASLA AFFETMEYECEĞİZ

Yapı-Yol-Sen Kocaeli Şube Başkanı Selahattin Pehlivan, grup adına gerçekleştirdiği açıklamada sendikalar bayram müjdesi adı altında, ihanet anlaşması imzalandığını kaydetti. Pehlivan ‘'Biz gücümüzü sokaktaki halktan, memurun alın terinden aldık. Memura yapılan bu ihaneti asla affetmeyeceğiz'' şeklinde konuşarak tüm memurları su götürmez bir şekilde kabul etmeyecekleri toplu sözleşmeyi reddetmeye davet etti. Pehlivan'ın ardından sözü devralan KESK Dönem Sözcüsü Erdal Karakuş, AKP'nin matematiği katlettiğini belirterek tablolardan verdiği örneklerle sözleşmenin memur için büyük bir kayıp olduğunu söyledi.

 

ÇİRKİN UZLAŞMA

Memur-Sen'in hükümetle kapalı kapılar ardında pazarlıklara giriştiğini kaydeden  Başkan Karakuş, konfederasyonun  hükümetin fideliğinde büyüyerek, çirkin bir uzlaşma içerisinde olduğunu söyledi. Karakuş ‘'KESK, hiçbir zaman ne darbeci mantığın ne de haksız anayasal yaptırımların yanında yer almıştır. Bizler emeğin ve emekçinin yanında olarak, duruşumuzu bozmadık. Hükümetin bilinen sermaye yanlısı kararlarına karşı taleplerimizi ve kamu emekçilerinin güvenceli geleceğine ilişkin kaygılarımızı öne çıkarttık. Ama Memur-Sen iki konfederasyonun olmadığı anda çirkin bir uzlaşmayla kamu emekçilerini yoksulluğa ve sefalete mahkûm etti” dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.