“Kamu çalışanına her ay 100 TL eksik maaş”

“Kamu çalışanına her ay 100 TL eksik maaş”

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Yönetim Kurulu ile ilk toplantısını şubede binasında gerçekleştirdi. Çalışma hayatı ile ilgi...

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Yönetim Kurulu ile ilk toplantısını şubede binasında gerçekleştirdi. Çalışma hayatı ile ilgi yapılan değişiklikler ve sendikal gelişmeler hakkında yönetimi bilgilendiren Başkan Çeker yeni dönemde yapılacak çalışmaları yönetim kurulu ile birlikte planladılar.

 

 

Şube Başkanı Çeker yaptığı basın açıklamasında, “Sağlık Bakanlığının açıklamış olduğu rakamların dili ile konuştuğumuzda Bakanlık vatandaşımıza sunmuş olduğu hizmetleri özel sektörden hizmet alımı ile giderme yöntemini benimsemiştir. Buda Sağlık Hizmetlerinin hızlı bir şekilde özelleştiğini göstermekte olduğunu söyleyen Çeker; çalışanlar yakın zamanda işsiz kalacaklar” diye belirtti. Çeker, “İşsiz kalmamaları için kendilerinin ekonomik sosyal haklarının gelişmesi milli gelirden paylarını düşeni almak için mücadele eden, mağdur olduklarında çalışanın yanında olan Türk Sağlık Sen’e üye olmaları menfaatlerinedir” dedi.

 

HER AY 100 TL EKSİK

 

Çalışandan vaatler ile yetkiyi alan fuluğ sendika almış olduğu yetkiyi çalışandan yana değil Hükümetten yana kullandığını ifade eden Çeker, “30 gün sürmesi gereken toplu sözleşmeyi kısa sürede sonlandırarak hükümetin sunmuş olduğu katsayıya bağlı 3+3 = 223 TL teklifini kabul etmemiş daha sonra diğer konfederasyonlardan habersiz seyyanen 170 TL bürüt = 123 TL Net’e imza atmak suretiyle Kamu çalışanına her ay 100 TL eksik maaş almasına sebebiyet vermiştir” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.