Kamu arazilerinin gelirlerini sordu

Kamu arazilerinin gelirlerini sordu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından cevaplanması talebiyle TBMM’de Yazılı Soru Önergesi veren Tarhan, “Kamu arazilerinin satışından milyonlarca lira gelir elde ediliyor, hangi yatırımlar yapılmış Bakanlık açıklasın” dedi.

TARIM ve ORMAN ARAZİSİ KALMADI
Tahsin Tarhan, “Kimseyi zan altında bırakmak için söylemiyorum ancak Kocaeli’de tarım arazisi ve orman arazisi bırakmadılar. Kandıra’nın köylerine bakın tarım arazileri yok pahasına satılıyor. Çiftçi ürettiğini karşılayamadığı için ses çıkartamıyor. Kuzey Marmara Otoyolu ile orman arazilerini yok ettiler. Tahribatı yıllarca düzelmeyecek bir habitat oluşturdular. Bir kentin sosyo dinamik ve coğrafi yapısıyla bu kadar oynanmasını kabul etmek mümkün değildir.” Dedi.
MİRAS YEDİ ANLAYIŞ OLMASIN
Tahsin Tarhan, “Bugün Kocaeli için Bakanlığa sorduğumuz “Ne kadar kamu arazisi satıldı ve kiraya verildi? Bunlardan ne kadar gelir elde edildi ve bu gelirlerle ne yapıldı?” sorusu aslında tüm şehirlerimiz için geçerli, 62 Milyar dolarlık özelleştirme yapan, dolaylı satışlarla 80 Milyar dolar gelir eden iktidarın Miras yedi anlayıştan vazgeçip tüm vatandaşlarımızı da kapsayacak üretim ve tasarruf ekonomisine geçmesi gerekmektedir. Kamu malını satarak Mercedes Makam arabalarına binmeye devam ederseniz, iki yakanız bir araya gelmez.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.