Kalp hastalığı nedir? Belirtiler nelerdir?

Kalp hastalığı nedir? Belirtiler nelerdir?

Vücut sağlığımızda çok önemli etkileri olan kalp sağlığımıza her zaman dikkat etmeliyiz. Her yaştan insanın karşılaşabileceği kalp rahatsızlıklarında erken teşhis çok önemli. Bunun için hastalığın belirtilerinin farkında olmalı ve buna göre tedbir almalıyız. Peki kalp hastalığı belirtileri nedir?

Hiç ummadığımız anda hayatımızı derinden etkileyecek hatta ve hatta kimi zaman ise hayatımızın gidişatını belirleyecek sağlık sorunlarıyla karşılaşabiliriz. Bu hastalıklardan biri de kalp hastalığıdır. Kalp hastalıkları bir çok belirti verir. Yarattığı ciddi sonuçlar itibariyle, erken teşhis çok önemlidir. Yaş grubu fark etmeksizin hem yaşlılarda ve yetişkinlerde hem de çocuklarda karşılaşılabilir.

Kalbin vücudumuzdaki görevleri nelerdir?
Kalp, bir pompa gibi, kanı dokulara dağıtma görevi gören, yoğunlukla kas ve bağ dokusundan oluşan, yaklaşık yumruk büyüklüğünde bir organdır. Kalp göğüs kafesinin altında, diyaframın üzerinde akciğerlerin arasında sol tarafa biraz daha yakın bir konumdadır.

Kalp hastalığı belirtileri nelerdir?
Kalp hastalığı belirtileri kadınlarda ve erkeklerde farklılık görülebilir. Örneğin erkeklerde göğüs ağrısı daha sık gelişirken kadınlarda nefes darlığı, ani aşırı halsizlik ve bulantı daha çok görülür.
-Göğüs ağrısı (Angina Pektoris)
-Nefes darlığı
-Çarpıntı
-Bayılma
-Tıkalı olan damarın beslediği organ ile ilgili belirtiler (Örneğin bacak damar tıkanıklığında bacakta ağrı, soğuma, uyuşukluk ve güçsüzlük)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.