Kaldırım işgaliyle mücadeleye pandemi yavaşlaması

Kaldırım işgaliyle mücadeleye pandemi yavaşlaması

Gebze Belediye Zabıtası, 2020’de bugüne kadar 950 işyerine kaldırım işgalinden zabıt tuttu. Başkan Büyükgöz o denetimlere pandemi sürecinde yavaşlattıklarını ama kamu alanı işgaline göz yummadıklarını söyledi

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz önceki cuma günü düzenlediği basın toplantısında istatistiki bilgilendirmelere de yer verdi. Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü çalışmalarına da değinen Başkan Büyükgöz halkın en yoğun yakınma konusu kaldırım işgallerine de değindi. Büyükgöz’ün açıkladığı rakamlara göre 2020’de bugüne kadar 950 işyerine kaldırım işgalinden zabıt tutuldu:

GÖNLÜM RAHAT DEĞİL AMA YAVAŞLATTIK

“Kaldırım işgalleriyle alakalı gönlüm hala rahat değil. Pandemiden ötürü esnafa gösterilen hassasiyet nedeniyle, mağdur oldukları süreçte bir de belediye tarafından mağdur edildikleri pozisyonu olmasın diye bazı meseleleri yavaşlatmış durumdayız. Ama yine toplumun ulaşımını engelleyen kaldırım işgalleriyle mücadelemiz sürüyor. Hele hele kamu alanları ile mücadelemiz olacak.”

 KADRO YETERLİ

Zabıta Müdürlüğü bünyesinde ruhsatsız çalışan işyerleri, hijyen kurallarına aykırı iş yapan esnafa yönelik ve çeşitli konularda denetimlerin çoğaldığına değinen Büyükgöz kadroya ilişkinse şunları söyledi: “Geçtiğimiz ay 45 yeni zabıta memuru aldık. 460 bin nüfuslu Gebze’de 63 memurla görev yapmaya çalışılıyordu. Onları özel güvenlik personeli ile takviye ediyorduk ama birçok yerde resmi temsiliyet gerçekleşmiyordu. Ekip gençleşti ve güçlendi. Şu an bir nevi stajdalar, yakın zamanda tamamen sahaya dağılacaklar. –Soru üzerine- Toplamda 108 zabıta personeline özel güvenlikçileri de eklediğimizde yeterli kadromuz var.”

 

Kabahatlar Kanunu gereği yapılan işlem: Bin 543

Terminalden giriş çıkış yapan araç sayısı: 217 bin 711

Kontrol edilen inşaat sayısı: 802

İzinsiz yapılan işlem: 868

Denetlenen pazar: 175

Denetlenen pazarcı: 35 bin 472

Denetlenen umuma mahsus işyeri: 755

Denetlenen sıhhi esnaf: 8 bin 369

Denetlenen gayrisıhhi işyeri: 2 bin 130

Toplum sağlığına aykırı bulunup kapatılan: 112

Tütün ve tütün mamülleri işyeri denetleme: 5 bin 065

Men edilen dilenci: bin 115

Men edilen seyyar satıcı: 6 bin 130

Men edilen kaldırım işgali: 950

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.