Kalbinizi sağlıklı beslenme ve egzersiz ile koruyun

Kalbinizi sağlıklı beslenme ve egzersiz ile koruyun

Dünyada her yıl 17.9 milyon kişi kalp hastalığı ve inmeyi içeren kardiyovasküler hastalıklardan dolayı yaşamını yitiriyor.

 Abdi İbrahim Medikal Direktörlüğü, 29 Eylül Dünya Kalp Günü dolayısıyla, daha iyi, daha uzun ve daha sağlıklı bir yaşam için beslenme ve sporun önemine vurgu yapıyor.
Kardiyovasküler hastalıkların dünyada ölüm ve sakatlığın önde gelen nedenlerinden biri olduğunu belirten Abdi İbrahim Medikal Direktörlüğü, dünyada her yıl 17.9 milyon kişinin kalp hastalığı ve inmeyi içeren kardiyovasküler hastalıklardan dolayı yaşamını kaybettiğini belirtiyor. Kalp hastalıklarına dikkat çekmek ve bu konuda farkındalığı artırmak amacıyla her yıl 29 Eylül günü ‘Dünya Kalp Günü’ olarak kutlanıyor.
Dünyada tüm ölümlerin üçte biri ve bulaşıcı olmayan hastalıklarla ilgili ölümlerin yarısı kardiyovasküler hastalıklardan kaynaklanıyor. Abdi İbrahim Medikal Direktörlüğü, son yıllarda kalp hastalığından kaynaklı ölümlerdeki artışa dikkat çekerek daha iyi, daha uzun ve daha sağlıklı bir yaşam için beslenme ve sporun önemine vurgu yapıyor.

SİGARA, SAĞLIKSIZ BESLENME, HAREKETSİZLİK
Dünya Kalp Federasyonu; tütün kullanımı, sağlıksız beslenme ve fiziksel aktivite yoksunluğu gibi başlıca risk faktörlerinin kontrol altına alınması ile kalp hastalığı ve inmeye bağlı erken ölümlerin en az yüzde 80'inin önlenebileceğini belirtiyor.

Herkes için kalp sağlığı eşitliğini sağlamanın son derece önemli bir görev olduğuna değinen Abdi İbrahim Medikal Direktörlüğü, kalp sağlığı için dikkat edilmesi gerekenleri ise şöyle sıralıyor:

*Daha sağlıklı beslenin.
*Daha fazla egzersiz yapın ve gün içinde daha aktif olmaya çalışın.
*Tütün ve tuz kullanımını olabildiğince azaltın.
*Çocukları daha aktif olmaya teşvik edin.
Kalbe iyi bakmak için küçük ama anlamlı aktiviteler yapmanın önemine işaret eden Abdi İbrahim Medikal Direktörlüğü, yalnızca daha sağlıklı değil aynı zamanda daha keyifli bir yaşam sürebilmenin kalp sağlığından geçtiğini belirtiyor. Sağlıklı bir toplum için herkesi, “Kalbime iyi bakmak için şu anda ne yapabilirim?” sorusuna doğru yanıtlar bulmaya çağırıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.