Kahvehanelerde garson sorunu var

Kahvehanelerde garson sorunu var

Kahveciler Odası Başkanı Erdoğan Göçer, “Koronavirüs ve sonrasındaki normalleşme dönemiyle birlikte garson ihtiyacımız ortaya çıktı” dedi.

Kocaeli Kahveciler Odası Başkanı Erdoğan Göçer, pandemi dolayısıyla sıkıntılı süreç yaşadıklarını söyledi. Başkan Göçer, özellikle yeni normalleşme döneminde garson ihyacının oraya çıktığını dile getirdi. Eleman sıkıntısı yaşadıklarını, ilan vermelerine rağmen kimsenin iş başvurusunda bulunmadığını belirten Erdoğan Göçer, “Koronavirüs öncesi garson sıkıntımız yoktu fakat koronavirüsle ve sonrasında normalleşme dönemiyle birlikte garson ihtiyacımız ortaya çıktı” dedi.

 

“3 AY GEÇTİ, KİMSE BAŞVURMADI”

Oda Başkanı Göçer şöyle devam etti: “Benim fuar alanında bir iş yerim var, 3 ay boyunca camında ‘eleman aranıyor’ yazıyordu ama bir kişi bile başvurmadı. Burası bir üniversite şehri ve öğrenciler de geldi ama bir kişi gelip ‘kaç paraya çalışabilirim, kaç para yevmiye alırım?’ diye bile sormadı. Okulların açılmasına rağmen durum hala aynı. Koronavirüs süreci öncesi işletmemde çalışan arkadaşlarım genelde gençlerdi, öğrencilerdi. İlerleyen günlerde eleman bulma sıkıntımız belki düzelebilir çünkü öğrenciler kente dönüyor ve paraya ihtiyaçları olacaktır.

 

“ESKİYE HALA DÖNÜLEMEDİ”

Kamuoyunda garsonların koronavirüs sürecinde başka sektörlere geçtiği konuşuluyor ama diğer esnaf grupları da eleman bulmakta sıkıntı yaşıyor. Birçok üyemiz HES kodu sorgulaması yaparak müşterileri alıyor, dikkatli davranıyorlar ve işletmeler temizlik, maske, mesafe kurallarını uyguluyor. Koronavirüs ilk çıktığı zaman sanki kahvehanelerden çıkmış gibi bir durum yaşandı ama durum böyle değildi. Şimdi ise bakıyorum işletmeler açık ama para kazanmak için eski iş hacmine ulaşılmış değil. Koronavirüs öncesi gittiğimiz ve 8, 10 masa dolu olan yerlerde şimdi 1, 2 masa ile iş yapmaya çalışılıyor. Esnafın toparlanmak için zamana ihtiyacı var. Yeniden kapanmayı düşünmüyoruz, sıkı bir denetim mekanizması gerekiyor. Sıkıntılı bir zamandan geçiyoruz, sabırlı olmamız lazım” dedi.

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.