Kahvecilere kira, şeker, çay desteği verelim

Kahvecilere kira, şeker, çay desteği verelim

Çayırova Belediyesi CHP Meclis Üyesi Salih Işık grubu adına yaptığı konuşmada pandemi döneminin en mağdur esnaf grubu kıraathanecilere devlet veya belediye tarafından kira, çay, şeker desteği verilmesini önerdi

Pandemi döneminde normalleşme sürecinde birçok esnaf grubunun yeniden ticari hayata dönmesi sağlanırken kıraathanelerde açış serbestliğine karşın oyun yasağının sürmesi, kıraathaneci esnafını şiddetli şekilde mağdur ediyor. Barış Beşiroğlu başkanlığındaki Gebze Kahveciler Çaycılar Bilardo İnternet Kafeler Esnaf ve Sanatkarlar Odası da bir süre önce Gölcüönü Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirmiş, bu yasağın kaldırılmasını talep etmişti. Kıraathane esnafının bu mağduriyeti Çayırova Belediye Meclisi’nde de CHP’li Salih Işık tarafından gündeme getirildi. Işık bu esnaf grubuna devlet veya belediye tarafından kira veya çay, şeker gibi malzeme desteğinde bulunulması gerektiğini savundu. Salih Işık konuşmasında Çayırova Belediyesi’nin Kurban Bayramı süresinde çocuk oyun gruplarının da yer aldığı parklarda hijyene yönelik çalışmasının da takdirlik olduğunu belirtip, teşekkür etti ve “Teşekkür etmesini de bilmek gerekir” dedi.

KIBRIS, LOZAN, SİVAS…

Meclis toplantısı öncesi CHP Grubu adına gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Salih Işık geride kalan Kurban Bayramı’nı kutladı. Temmuz ayının tarihimizde önemli yer tuttuğuna dikkat çekerek Kıbrıs Barış Harekatı ile Lozan Barış Antlaşması’nın önemine değindi. 27 yıl önce Sivas’ta gerçekleşen Madımak Katliamı’nın ise  hala içlerini yakmaya devam ettiğini kaydetti.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

Işık kaldırılması gündemde olan İstanbul Sözleşmesi’ne de atıfta bulunarak sözleşmenin kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddeti önleme ve bununla mücadelede temel standartlar içeren insan hakları sözleşmesi olduğunu kaydetti. Sözleşmesinin kaldırılması bir tarafa, uygulanması gerektiğine dikkat çekti. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.