Kafelerde personel yerine  temizlik kadrosu güçlenmeli

Kafelerde personel yerine temizlik kadrosu güçlenmeli

Darıca BM’de faaliyet raporu oy çokluğuyla geçti. CHP Grubu adına Selim Özcan, Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne gelen 5 bini aşkın şikâyete dikkat çekip, “Kafelere personel takviyesi yerine temizlik kadrosu güçlendirilmeli ilçemiz çöpten tozdan arınmalı" dedi

İlçe belediye meclislerinde nisan ayı; denetim komisyonu raporlarının açıklanıp meclis başkanvekillikleri, encümen ve komisyon seçimlerinin yapıldığı, ayrıca faaliyet raporunun görüşüp onaylandığı uzun süreli toplantılar oldu.

chp-grubu-006.jpg

Darıca Belediye Meclisi’nde 2020 yılına dair faaliyet raporuna CHP Grubu ret oyu verince, rapor oy çokluğuyla kabul edildi. Görüşmeler esnasında CHP Grubu adına Selim Özcan, Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne gelen 5 bini aşkın şikâyete dikkat çekip, “Kafelere personel takviyesi yerine temizlik kadrosu güçlendirilmeli ve caddelerimiz, sokaklarımız çöpten ve tozdan arındırılmalıdır” dedi. Detaylar şöyle;

GÖREV BİLİNCİYLE İNCELEDİK

 

selim-ozcan-011.jpg

Darıca Belediye Meclisi CHP Grubu üyeleri olarak yerel idarecilerin uygulama ve icraatlarını halk adına sorgulamak, kaynakların olumlu şekilde kullanılması için yasaların kendilerine tanıdığı görev bilinci ile taraflarına sunulan 2020 yılı faaliyet raporunu incelediklerini kaydeden Özcan, “İncelemelerimiz neticesinde büyük emeklerle yapılan fakat olumsuzlukların olduğu, bol resimli bir kitapçık görmekteyiz” dedi.

İŞİN ASLI PEK ÖYLE DEĞİL

2020’nin bütçesinin 169 milyon 862 bin lira olarak tahmin edildiğini hatırlatıp 163 milyon 590 bin 542.85 TL’lik gerçekleşme oranının yüzde 96 olarak belirtildiğini söyleyen Özcan, “Bu rakamlara baktığımızda ön görülen ve gerçekleşen bütçede gösterilen rakamlar ne kadar isabetli ve başarılı bir bütçeleme gibi sunulmuş olsa da işin aslı pek de öyle değildir” dedi. Özcan açıklamalarını rakamlarla örnekleyerek sürdürdü:

2019’A KIYASLA YÜZDE 20 DARALMA

“Faaliyet raporunuzda yer alan bu bilgileri 2019 yılı verileri ile karşılaştırdığımızda 2019 yılı tahmini bütçesi 197 milyon 500 bin TL öngörülmüş iken 2020 yılında 169 milyon 862 bin olarak belirlenmiştir. Rakamların bize söylediği bütçemizi geçen yıla oranla yaklaşık olarak yüzde 20 düzeyinde daraltmış ve küçültmüş bulunmaktasınız.

YÜZDE 100 TUTTURMAK MÜMKÜN

Görüyoruz ki bütçeyi tutturma çabanız ile Darıca halkına sunulabilecek hizmetlerden vazgeçmiş durumdasınız. Sizlere buradan öneride bulunmak istiyoruz. Amacınız sadece bütçeyi tutturmak ise bütçeyi yüzde 100 oranında tutturacak formül belli, yaklaşık 160 milyon TL yapın göreceksiniz size göre başarı olarak nitelediğiniz oranınız yüzde 100 olacaktır.  Bunun garantisini size şimdiden veriyoruz.

HİZMET BÜTÇESİ KÜÇÜLMÜŞTÜR

Darıca’mızın nüfusu her geçen gün hızla artarken buna bağlı olarak alt yapı, üst yapı, ulaşım, sağlık, eğitim gibi ana hizmetlerin de artacağı ortada ve bu artan ihtiyaca göre eş güdümlü olarak belediyemiz bütçesinin de en az bu oranda artması gerekirken sizin yaptığınız bütçe tam tersine küçültülmüş ve buna bağlı olarak yapılan yatırımlardan vaz geçilmiştir.  

BU BÜTÇE İLE YETERSİZ KALINMIŞKIR

Yukarıda belirtilen rakamlar ve oranlar karşılığında gerçekleşen veya gerçekleştiği düşünülen faaliyetlerin yetersiz kaldığı gözlenmektedir. Bu kadar büyük bir bütçe ile maalesef Darıca halkına hizmette yetersiz kalındığı açıkça gözlenmektedir.

ÜSTYAPI HİZMETLERİ ÇİLE OLARAK DÖNDÜ

177 sayfadan oluşan faaliyet raporunuzda belirtmediğiniz eserlerinizden bahsetmek istiyoruz:

Tüm caddelerimizde özellikle Battal Gazi ve Aşık Veysel Caddeleri’nde çöken asfaltın, oluşan çukurların ve tümseklerin araç sürücülerine olumsuzluklar yaşattığına, kaldırımlarda ve sokaklarda yayaların yürümekte zorlandığına bire bir şahit olmaktayız.

Aşıroğlu Caddesi’nde yapmış olduğunuz düzenlemenin gerek cadde esnafı gerekse orada yaşayan yurttaşlarımıza çile olarak döndüğünü sizlere bir kere daha hatırlatmak istiyoruz.

TRAFİK SORUNU İKİYE KATLANDI

Yine İstasyon Caddesi Adnan Menderes Kültür Merkezi önündeki kavşak düzenlemesi ve trafik ışıkları çalışması hâlihazırda Darıca halkının yaşadığı trafik sorununu ikiye katlamıştır. Ayrıca Darıca’mızda yaşanan trafik sorununu hala çözemediğinizi ve her fırsatta topu Büyükşehir’e atarak uzun vadeli bir projenizin olmadığını görmekteyiz. Açıklamalarınızın da kısa vadeli çözümler olduğunu düşünmekteyiz.

24 AY GEÇTİ..

Bitiremediğiniz ve faaliyet raporuna koyamadığınız muhtemelen görev süreniz içerisinde de bitecek gibi gözükmeyen kapalı pazar alanı, mini marina veya balıkçı barınağını aradan 24 ay geçmesine rağmen halkımızın hizmetine sunamadığınızı hatırlatmak isterim.

KAÇAK YAPIDA

SAMİMİYETSİZLİK

Yine faaliyet raporunuzun 161’nci sayfasında kaçak yapı incelemeleri adı altında göstermiş olduğunuz faaliyetleriniz içerisinde İstasyon Caddesi’ndeki İlke Sitesi önünde bulunan park alanına usulsüz bir şekilde kafe açılmasına göz yumduğunuzu,

Cami Mahallesi’nde yapımı devam ederken kaçak yapıyı ‘elime balyozu alıp ben yıkacağım’ demenize rağmen bu konuda hiçbir adım atmayışınızı samimi bulmadığımızı hatırlatmak istiyoruz. Ve hatta kitapçığın ilgili kısmında bu yapıları görmeyi beklemekteyiz.

TEMİZLİK İŞLERİ’NE

5 BİN 655 ŞİKÂYET!

 

Darıca Belediyesi’ne ait belki de elimizdeki son arsa ve arazileri meclisten onay alarak satış yapmak sureti ile elden çıkarmak da oldukça düşündürücüdür.

66’ncı sayfada gelen şikâyetlerin cevaplandırılması bölümünde özellikle Temizlik İşleri Müdürlüğü hakkında yapılan 5 bin 655 şikâyet şu pandemi döneminde endişe vericidir. Daha çok personelle cadde ve sokakların temizliği önemsenmelidir.

ACİLİYETTE KAFELER

TEMİZLİKTEN ÖNCE!

Belediyemize ait sahil şeridindeki çay bahçesi ve kafeler yenileme çalışması yapılarak personel ilavesi ile hizmete açılmıştır. Ancak salgın döneminde yasaklardan dolayı faal olarak kullanılmayan bu yatırımların aciliyet sıralamasında temizlik hizmetlerinin bile önüne geçmesinin doğru bir uygulama olmadığı kanaatindeyiz.

Kafelere personel takviyesi yerine temizlik kadrosu güçlendirilmeli ve caddelerimiz, sokaklarımız çöpten ve tozdan arındırılmalıdır.

KAMUYA ERTELENEN BORÇLAR

YİNE ERTELENMİŞ

Açıklanması gereken bir diğer konu 44’ncü sayfadaki kamuya olan ertelenmiş borçlar bölümü.2019 yılı faaliyet raporunda 32 milyon 630 bin 377,23 TL iken, 2020 raporunda 31 milyon 879 bin 977,09 TL olarak gözükmektedir.

KÜLTÜR TURİZM VE DENİZE AKAN PİS SU

Ayrıca 112’nci sayfada kira alınan yerler arasında gösterilen Aquapark tesis alanının neresi olduğu açıklanmalıdır.

Kitapçığın 175’nci sayfasında üstünlükler bölümünde kültür ve turizm zenginliğimizden bahsedilmiştir fakat uygulamada sonuca ulaşılamamıştır. Örnek verecek olursak Millet Bahçesi girişinde denize akan pis su ve rahatsız edici pis koku hatta deniz üzerindeki kirlilik çok şey ifade etmektedir.

KİRAZ RESİMDE KALDI

ÖĞRETMENEVİ, SİNEMA YOK

İlçemizin birkaç noktasına ve faaliyet raporuna koyduğunuz Darıca yazılı platform tabelalardaki kiraz resmi oldukça dikkat çekicidir. Fakat bilmelisiniz ki kiraz sadece resimlerde kalmıştır.  Yaklaşık 220 bin nüfuslu ilçemizde maalesef ki bir sinema yok, yaklaşık 2 bin 500 öğretmenimiz var fakat öğretmen evi dahi yok. Bunlarda ayrıca yetkililer tarafından değerlendirilmelidir.

SAHİL YOLUNA KEYFİ ENGEL

Gelir getirici büyük ölçekli işletmemiz az sayıda var, onlara da çevre konusunda tavizler verilmekte, hatta sahil yolunu keyfi şekilde halka kapatmasına kent yöneticilerimiz tarafından göz yumulmaktadır.

 Zayıflıklar bölümünde ise dikkatimizi çeken ilçemizin göç almaya uygun yapıya sahip olmasıdır. Bunlar yöneticiler tarafından bilinmesine rağmen göçün önlenmesi konusunda ve imar konularında uzun vadeli planlamalarda geç kalınmıştır ve kalınmaya da devam edilmektedir.

Temennimiz, planlamalar yapılırken Darıca halkının paralarının atıl yatırımlara değil, daha yaşanabilir, trafik sorunu olmayan, temiz ve bakımlı sokakları olan, kaldırımlarında insanların rahat yürüyebildiği, denizinden, havasından daha iyi faydalanabildiği bir Darıca içindir.

Yukarıda belirtilen örneklemeler ve gerçekler neticesinde Darıca Belediyesi 2020 Faaliyet Raporu’nda yer aldığı gibi; hizmet noktasında eksik ve yetersiz kalındığını buradan bir kez daha beyan eder saygılar sunarız.”

Kaynak: Facebook/Darıca Belediyesi meclis canlı yayını

Fotolar: Arşiv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.