Kadınsan dışarıdaki patiler için sahnelenecek

Kadınsan dışarıdaki patiler için sahnelenecek

 Gebze Dışarıdaki Patiler topluluğu sokak hayvanları için tiyatro etkinliği düzenliyor. Bilimsel Kültürel Araştırmalar Yayıncılık Üretim Kooperatifi...

 

Gebze Dışarıdaki Patiler topluluğu sokak hayvanları için tiyatro etkinliği düzenliyor. Bilimsel Kültürel Araştırmalar Yayıncılık Üretim Kooperatifi (BİLKAR) işbirliğinde düzenlenecek etkinlikte BİLKAR Tiyatro Topluluğu, Kadinsan adlı oyunu sahneleyecek. Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’ndeki etkinliğin tüm geliri Dışarıdaki Patiler’in bugüne kadar çok sayıda sokak köpeğini ameliyat ettirdiği, tedavisini yaptırdığı Gebze ve İzmit’teki dört veteriner kliniğine olan bakiyesini kapatmak için aktarılıp arttırılması halinde artan gelir yine sokak hayvanları için değerlendirilecek. Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde 27 Şubat Salı günü 19.30’da sahnelenecek olan oyunun başlama saati 19.30.

Oyunun 15 TL tutarındaki davetiyeleri satışa sunuldu. Davetiyeler oyun gününe kadar BİLKAR’ın Hacı Halil Mahallesi, Yeniçarşı İsmetpaşa Caddesi, Beşiroğlu Altın Han birinci katındaki yerinden, oyun günü Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde kurulacak gişe masasından temin edilebilecek. Ayrıca 0506 248 28 37 ve 0533 719 85 42 numaralı telefonlardan da rezerv yapılabilecek.

 

Kadinsan’a Dair

BİLKAR Tiyatro Topluluğu, kadına yönelik şiddeti sorgulayan oyunu 2014 yılından itibaren sahnelemeye başladı. Dördüncü yılına giren oyun ülkemiz koşullarında güncelliğini hiç kaybetmedi. Oyun Dario Fo ile birlikte yerel yazarlar Halil Yeni ve Hülya Meletli tarafından kaleme alınan yaşanmış hikâyelerden derlendi. Oyunun yönetmenliğini BİLKAR Tiyatro Toplulukları Genel Sanat Yönetmeni Abbas Kırçıl, bugüne kadar sahnelenen oyunlarda rolleri Derya Ağdaş, Emek Nalbant ve İlkay Haldız üstlendi. Oyun geride kalan dört yılın içinde Gebze’nin yanı sıra Kocaeli’nin diğer ilçeleri ile İstanbul’da çok sayıda ilçede sahnelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.