“Kadınlı erkekli direnmeye devam ediyoruz”

“Kadınlı erkekli direnmeye devam ediyoruz”

  Eğitim-Sen Gebze Şubesi Kadın Sekreteri Yüksel Poyraz tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, “KESK’li kadınlar, iktidarın bedenimizin,...

 

 

Eğitim-Sen Gebze Şubesi Kadın Sekreteri Yüksel Poyraz tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, “KESK’li kadınlar, iktidarın bedenimizin, kimliğimizin, yaşam tarzımızın, emeğimizin ve varoluşumuzun sınırlarını belirlemeye çalışmak yoluyla, kadınlığımız üzerinde sürekli bir denetim kurmak istemesini kabul etmiyoruz” diye belirtildi.

Son birkaç aydır, akıl almaz bir üslup ve cesaretle seslendirilen cinsiyetçi söylemlerle “kadınlık halleri”nden kabul etmediklerini hedef gösteren hükümet, şimdi de ulu-orta kız ve erkeklerin aynı evlerde kaldığına dair ihbarlardan bahsetmekte olduğunu açıklayan Yüksel Poyraz, “Kadınlarla erkeklerin eşit olamayacağını savunan, tecavüze uğrayana ‘Doğur, devlet bakar’ diyen, kız çocuklarının istismarını ‘Rızası vardı’ diye görmezden gelen, şiddete uğradığımızda öldürüldüğümüzde faillere tahrik indirimi yapan, kadınlar iş aradığı için ‘işsizlik artıyor’ diyen zihniyet, bugün bu ülkenin geleceği üniversite öğrencilerinin evlerini ‘kızlı-erkekli kalıyorlar, rahatsızız’ diyerek gözetlemektedir. Biz kadınlar yakından biliyoruz ki; AKP hükümetinin rahatsızlık duyduğunu ayan beyan dile getirdiği her durum mahalle baskısı, gözaltı, tutukluma ve linç kampanyalarına dönüşmektedir” dedi.

“NASIL YAŞAYACAĞIMIZI SİZDEN ÖĞRENECEK DEĞİLİZ”

Poyraz açıklamasının devamında, “Dün kürtaj hakkımızı elimizden almaya çalışırken, bugün 18 yaşını doldurmuş, oy kullanan üniversitelilerin barınma sorununu çözmek için yurt yapmak yerine ihbarcı vatandaşlar yaratmaya çalışmaktadır. Kadın, erkek, LGBTTİ bireyler olarak yıllardır sürdürmekte olduğumuz demokrasi, emek ve özgürlükler mücadelemizin içinden sesleniyoruz: Nerede, nasıl yaşayacağımızı sizden öğrenecek değiliz! Öngöremediğiniz ve sınırlarına müdahale edemeyeceğiniz zenginlikte yaşıyor ve çoğullukta var oluyoruz; gözünüzü diktiğiniz evlerimizde olduğu gibi, işyerlerimizde ve sokaklarda, erkek egemen zihniyete karşı mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde görüş belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.