“Kadınlarımız toplumsal ilerlememizin gücüdür”

“Kadınlarımız toplumsal ilerlememizin gücüdür”

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy 5 Aralık Kadın Hakları Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, “Kadınlarımız, ülkemizi aydınlatmaya ve toplumsal ilerlememizin gücü olmaya devam edeceklerdir”dedi.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy 5 Aralık Kadın Hakları Günü  nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Aksoy yayınladığı mesajda şunları ifade etti;  “Varlıkları ile ellerinin değdiği her yeri, her şeyi değiştiren, güzelleştiren, yaşanır kılan tüm kadınlarımızın bu önemli gününü kutluyorum.

Türk toplumunun gelişip yükselmesinde kadınlarımızın katkısı büyük olmuştur.  Gerek Cumhuriyet’in kuruluşundan önce ve gerekse sonra başarıları ile tarihe geçen kadınlarımız, bu günlere gelmemizi sağlamıştır. Birleşmiş Milletlerin 1952 yılında Uluslararası bir sözleşme ile getirebildiği kadınlara seçme ve seçilme hakkını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  bütün dünya ülkelerinden önce 5 Aralık 1934 tarihinde Türk Kadınına tanımıştır.

DEMOKRATİKLEŞME YOLUNDA ÖNEMLİ ADIM

Türk Kadınının, seçme ve seçilme hakkını elde etmesi, milletimiz adına demokratikleşme yolunda atılmış en önemli adımlardan biridir. Bugün kadınlarımız, elde ettikleri demokratik haklar neticesinde siyası, ekonomik ve kültürel hayatın içinde başarılı çalışmalara imza atmaktadırlar. Seçme ve seçilme hakkı, kadının toplum hayatına katılmasının yollarını açması bakımından bir çıkış noktası olduğu gibi, demokrasinin ve kalkınmanın da ölçüsü olmuştur. Ayı zamanda aile ve toplumumuzun temeli olan kadınlarımız, evde, işyerinde, siyasette, ekonomide, karar alma mekanizmalarında ektin rol almakta, pek çok alanda ülkemizin rekabet gücünü artırmakta ve bizleri gururla temsil etmektedirler.

YAŞAMIN HER ALANINDA

Cumhuriyet ile kazanılmış çağdaş haklar ve özgürlüklerle birlikte yaşamın her alanında başarıları ile yer almış kadınlarımız, ülkemizi aydınlatmaya ve toplumsal ilerlememizin gücü olmaya devam edeceklerdir. 

Bu duygu ve düşüncelerle; kadınlarımıza eşit şartlarda birey olmalarının yolunu açan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ile anıyor, aydınlık geleceğimizin hazırlanmasında büyük emekleri olan kadınlarımızın Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum. “

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.