“Kadınlarımız şefkatin, fedakârlığın sembolü”

“Kadınlarımız şefkatin, fedakârlığın sembolü”

  CHP milletvekili Tahsin Tarhan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.Tarhan şunları söyledi, “Emeğin, insan haklarının,...

 

 

CHP milletvekili Tahsin Tarhan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Tarhan şunları söyledi, “Emeğin, insan haklarının, demokrasinin, adaletin güçlü olduğu her yerde mutlaka Kadınlar tarihin seyrini değiştiren işlere imza atmışlardır.

Ülkemizdeki tarihi seyrine baktığımızda; Türk kadını millet hayatımızın her döneminde diğer milletlerin kadınlarına oranla önemli roller üstlenmiştir. Özellikle Kurtuluş mücadelesinde sergilediği güçlü, cesur, vatansever tutumuyla destanlaşmıştır. Cumhuriyete giden yolda gerek cephede, gerek cephe gerisinde aktif görev üstlenmiştir.

Kadınlarımız daima şefkatin, fedakârlığın sembolü olmuşlardır.

Ancak tüm Dünya’da yaşanan yolsuzluk, eşitsizlik, sosyal adaletsizlik ve savaşlarda kadınlar her zaman en çok etkilenen taraf olmuşlardır.

Kadını öteleyen, çalışma hayatında istemeyen, kendi ayakları üzerinde durmasına karşı gelen, kadının tek başına bir birey olmasına razı gelmeyen zihniyetle mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.

Tarihsel bir olay sonrası simgeleşen ve bugün birlik, dayanışma ve mücadele günü olarak anılan 8 Mart Kadınlar Gününü en içten dileklerimle kutlarım”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.