Kadınlardan şiddete karşı yürüyüş

Kadınlardan şiddete karşı yürüyüş

 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü’nde kadına karşı şiddet, Gebze Emekçi Kadınlar Platformu tarafından...

 

25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü’nde kadına karşı şiddet, Gebze Emekçi Kadınlar Platformu tarafından düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Gebze Yeniçarşı Moda Giyim önünde toplanan kadınlar, sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Eskiçarşı tarihi çeşme önünde sona eren yürüyüş boyunca "Öldüren sevgi istemiyoruz", "Çocuk gelinlere hayır", "Bu isyan başka isyan, ok fırladı çıktı yaydan", "Kimsenin namusu olmayacağız", "Erkekler vuruyor devlet koruyor", "Devlet elini bedenimden çek" şeklinde slogan atan protestocu grup, burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

116 KIZ ÇOCUĞU İSTİSMARA UĞRADI

Gebze Emekçi Kadınlar Platformu adına Eğitim-Sen Yüksel Poyraz, yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Erkek şiddeti evlerde, sokaklarda ve işyerlerinde hayatlarımızı tehdit ederken, devlet kurumlarının taciz ve tecavüz rakamlarının hiç de aşağı kalmadığı ortadadır. Bu sene içerisinde kamu kurumları içerisinde yaşanan 21 olayda 116 kız çocuğu istismara uğramıştır. İstismarcı devlet görevlilerinin hiç biri ceza almadığı gibi; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı yetkililere İstanbul'daki kurumda olduğu gibi terfi verilmiştir” dedi.

MÜCADELEYE DEVAM

 

Açıklamasına devam eden Poyraz, “2013'ün ilk on ayında 149 kadının en çok kutsal aile üyeleri tarafından katledildi. Onlar görmezden, duymazdan gelse de bizler biliyoruz ki kadınlar en çok eşleri, babaları, ağabeyleri ve yakın akrabaları tarafından öldürülüyor” dedi. Şiddetin her türlüsüne ve katliamlara sessiz kalmayarak, yaşamın her alanını dönüştürmeye devam edeceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.