‘Kadınlar olarak her yerde olacağız’

‘Kadınlar olarak her yerde olacağız’

   Gebze Kadın Dayanışma 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle bir basın açıklaması gerçekleştirdi.  Gebze Cumhuriyet...

 

 

 

Gebze Kadın Dayanışma 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

 

Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen basın açıklamasına CHP, ÖDP ve Eğitim-Sen Gebze Şubesi’ne bağlı kadın üyeler ile çok sayıda kadın ile vatandaş katıldı. Kadınlar adına basın açıklamasını Eğitim-Sen Gebze Yürütme Kurulu Kadın Sekreteri Ayla Aktürk yaptı. Eğitim-Sen Gebze Yürütme Kurulu Kadın Sekreteri Ayla Aktürk yaptığı açıklamada, “Bu yıl da 8 Mart Kadınların Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününde kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet, tecavüz, taciz ve mobing vakalarının arttığını görüyoruz.

FİZİKSEL ŞİDDETE MARUZ KALIYOR

Her güne en az iki kadın cinayeti düşüyorken, çocuklarımız cinsel istismara uğruyorken, kadınlara ve çocukları dinlemek ve koruyucu önleyici yasalar çıkarmak yerine, iyi hal, haksiz tahrik gibi cezai indirimler uygulanmaya devam ediyor. Cinsiyetçi söylemler kadınların sokakta, otobüste, metroda tanımadığı erkeler tarafından kıyafetleri bahane edilerek fiziksel şiddete maruz kalmalarına dayanak oluyor. Toplumsal yaşamı baştan aşağı dinselleştirerek kadını kamusal alanlardan uzaklaştıran, sosyal politikaları diyanet eliyle dizayn eden, laik-seküler yaşamı yok eden ve kadın kazanımlarını hedef alan düzenlemeler, kadınların rızası olmadan zorla yasalaştırılıyor.

 

SESİMİZİ YÜKSELTİYORUZ

Sürekli olarak kadınların nasıl yaşayacağına dair fetvalar yayınlayan müftülere resmi nikâh kıyma yetkisi verilmesi, cinsel istismarda rıza yaşını 12'ye düşüren düzenlemeler, boşanmaları engelleyen arabuluculuk uygulaması, müfredat değişikliği başta olmak üzere eğitimin dinselleştirilmesi politikaları ve daha pek çok örnek, yasalar eliyle kadınlara dayatılan yaşamın sınırlarını çok net ortaya koyuyor. Biz Kadınlar dünyanın dört bir yanında; toplumsal cinsiyet e§itsiz1igine, ayrımcılığa, ataerkil toplumsal şiddete, aile ipi şiddete, gericiliğe, savaşa, militarizme, ırkçılığa ve faşizme kamu; kadın dayanışmasını örüyor ve sesimizi yükseltiyoruz.

HER YERDE OLACAĞIZ

Biz Kadınlar düşlerini kurduğumuz eşit ve özgür yaşamın gerçekleşmesi için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Hayatımızdan ve haklarınızdan vazgeçmiyoruz. Geleceğimize sahip çıkmak izin düşlerimizin peşindeyiz. Biz Kadınlar her türlü baskı ve sindirme pahasına rağmen ’alanlarda olmaktan ve sözümü söylemekten geri durmadık.  Biz kadınlar dünyanın yarısıyız, memleketin yarısıyız. Düşlerimizi kazanacak, haklarımızı kazanacak, sesimiz ve kahkahalarımızla her yerde olacağız. Onlar konuştukça; biz kadınlar ve çocuklar tacize, tecavüze, şiddete uğruyor, ölüyor, öldürülüyoruz.

GERİCİLİĞİ KABUL ETMİYORUZ

Onlar konuştukça; evde, sokakta, iş yerlerinde, otobüste, parkta saldırıya uğruyoruz. Onlar konuştukça; Kadının yeri evidir. İşsizliğin nedeni kadınlardır dedikçe, işten çıkarılıyor, sözleşmeli, ücretli, taşeron ve güvencesiz çalıştırılıyoruz. Onlar konuştukça; tayin hakkimiz, ebeveyn izni, süt izni ve kreş hakkimiz kâğıtlarda yazılı satırlar kadar bile hayatta karşılık bulmuyor. Onlar konuştukça; memleketin her yerinde çocuklar tacize, tecavüze ve istismara uğruyor. Biz kadınlar adil, eşit, özgür, laik, dayanışmacı ve barış içinde yaşayacağımız bir dünyayı şiddeti, ayrımcılığı ve gericiliği kabul etmiyoruz.” dedi. Haber:Hanifi Surun






HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.