“Kadınlar kendisini ihmal etmemeli”

“Kadınlar kendisini ihmal etmemeli”

** Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi  Hülya Aksoy’un Koordinatörlüğünde başlatılan ve  İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kocaeli...

** Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi  Hülya Aksoy’un Koordinatörlüğünde başlatılan ve  İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi"   toplantısı Çayırova Belediyesi konferans salonunda Çayırova Kaymakamlığı’nın katkıları ile gerçekleşti.

Programa; Hülya Aksoy’un yanı sıra Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen ve eşi Şükran Gözen, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin eşi Gül Demirci, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Atıf Deniz, ilçe yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAK

Hülya Aksoy, programda yapmış olduğu konuşmada; “Değerli katılımcılar hepiniz projemize hoş geldiniz. Değerli Kaymakam beye ve değerli eşlerine bizi sizlerle buluşturduğu için teşekkür ediyorum. Valilik olarak İlimizde Kadın Sağlığı Projesi başlattık. Burada anlatılanları sizlerde biliyorsunuzdur ama bazı şeyleri bilmek yetmiyor bunları uygulamak gerekiyor. Amacımız farkındalık yaratmak ve kadınlarımızı kendi sağlıkları konusunda bilgilendirmek, bilinçlendirmektir. Projemizi yaklaşık 15 seneden beri  yürütüyoruz ve bir tek kadınımıza bile ulaştıysak projemizin amacına ulaşmış olduğunu düşünüyoruz. Kadın çok önemlidir çünkü ailenin temel direğidir. Biz kadınlar kendimizi biraz ihmal ederiz çünkü öncelik hep eşimiz, çocuklarımızdır.

KADIN SAĞLIKLI OLMALI

Bu yüzden kadın sağlıklı olacak ki özverili bir şekilde  fedakârlıkları rahatlıkla yapabilsin. Dolayısıyla burada dinledikleriniz burada kalmasın, kendinizde ve etrafınızda bilmeyen kadınlarımız varsa onlarla da paylaşın. Doktorlarımızın söylediğine göre meme kanseri kadınları tehdit eden kanser türleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Bunun için özellikle kadınlarımız her ay düzenli olarak kendi kendilerine meme muayenesi yaparlarsa, kendilerinde oluşabilecek değişiklikleri erken fark edebileceklerini  ve bu erken teşhisin de çok önemli olduğunu  doktorlarımız söylüyor. Bunun dışında kadınlarımızı yakından ilgilendiren birçok konuda burada sizleri bilgilendireceğiz. Buradan özellikle sizlere şunu vurgulamak istiyorum; kendinizi lütfen ihmal etmeyin.” diyen  Hülya Aksoy,  katılımlarından dolayı herkese  teşekkür etti.

 BİLGİ VERİLDİ

Hülya Aksoy’un ardından İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İnci SOBİ tarafından kadınlarımıza, meme kanseri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanserleri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemi, menopoz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, obeziteden korunma ve diyabet, organ bağışının önemi, 6284 Sayılı Kanun ve kadına yönelik şiddet, sigara ve uyuşturucu bağımlılığının zararları konularında eğitim verildi ve kendi kendine meme muayenesini anlatan video gösterimi  gerçekleştirildi.

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.