Kadınlar için tablo kötü!

Kadınlar için tablo kötü!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerine katılan CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, 22 yıllık AKP Hükümetleri döneminde kadın cinayetleri, kadına şiddet ve çocuk istismarının giderek artığına dikkat çekti.

Kadın ve çocuk konusuna gereken hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Kanko, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi; “Maalesef, kadına şiddet ve çocuk istismarı gibi konular toplum için büyük bir endişe kaynağı. Devletin bu konuda önleyici adımlar atması ve koruyucu tedbirler alması son derece önemli. Toplumsal farkındalık, eğitim ve adalet sistemindeki etkinliğin artırılması da bu konuda büyük rol oynayabilir. Yine de bu sorunlar için daha fazla çözüm ve önleme stratejilerine ihtiyaç var.

KADIN CİNAYETLERİ, KADINA ŞİDDET VE ÇOCUK İSTİSMARI
AK PARTİ Hükûmetinin ilk iktidara geldiği andan bu zamana kadar baktığımızda, maalesef, kadınlar için, çocuklar için gittikçe kötüleşen bir tabloyla karşı karşıyayız. Devlet çocuk istismarına ve kadına karşı şiddeti önlemek için her türlü tedbiri almakla yükümlüdür. Toplumsal cinsiyet eşitliğini toplumun tüm kesimlerini yaygınlaştırmak için politikalar üretmelidir. Cinsiyete dayalı ayrımcılığı ortadan kaldırmalıdır. Kadına karşı şiddet uygulayan failler hakkında etkili ve caydırıcı cezalandırma yoluna gidilmeli, cezasızlık politikalarından vazgeçilmelidir. Bu nedenledir ki ayrı ayrı bir kadın bakanlığı ve çocuk bakanlığı kurulmalı, ayrı ve ihtiyacı karşılayacak bütçeleri ve mağdurları destekleyici, şiddet ve istismarı önleyici politikaları hayata geçirme konusunda daha istekli ve kararlı olmalıdır. Şiddet mağduru kadınların adli ve idari makamlara yaptığı başvurular ivedi olarak Bakanlığınız tarafından takip edilmeli, kısa süreli işlevsiz koruma tedbiri kararları verilmemeli ve bu alanda çalışan kamu görevlilerinin toplumsal cinsiyet eşitliği, nefret ve ayrımcılıkla mücadele gibi konularda kapasiteleri artırılmalıdır. Cinsel istismarla mücadele, sürdürülebilir bir çocuk koruma politikası ve bu kapsamda işleyen bir çocuk koruma sistemi oluşturulması gerekmektedir. Yargılama süreçlerindeki bürokratik işlemler mağdurlar açısından azaltılmalıdır. Tüm hastanelerde şiddet vakaları için ayrı birim ve alanlar açılmalı ve burada özel sosyal hizmet ve ruh sağlığı uzmanları görevlendirilmelidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.