Kadınlar bilgilendirildi

Kadınlar bilgilendirildi

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un Eşi Selda Yavuz’un koordinatörlüğünde ‘KADES’ , ‘KETEM’ , ‘ŞÖNİM’, En İyi Narkotik Polisi Anne ve Aile İçerisindeki Huzur ve Hukuk konularında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde önceki gün gerçekleştirilen toplantıya Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un Eşi Selda Yavuz’un Gebze Kaymakamı Mustafa Güler’in eşi Nuray Güler, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün eşi Güler Büyükgöz, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay’ın eşi Ayşe Kuruçay, muhtar eşleri, bayan muhtarlar ve çok sayıda kadın katıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Programda ilk olarak Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün eşi güler Büyükgöz ve Gebze Kaymakamı Mustafa Güler’in eşi Nuray Güler açılış ve selamlama konuşmalarını yaptı.

 

“BİLGİLENDİRME YAPACAĞIZ”

Davete icabet eden kadınlara teşekkürlerini sunarak konuşmalarına başlayan Bayan Yavuz, programın içeriği hakkında bilgiler vererek şunları kaydetti: “Bugün buradan sizlerle birlikte startını verdiğimiz bu buluşma Sayın Valimizin himayelerinde ve benim koordinatörlüğümde yapmış olduğumuz bir bilgilendirme toplantısının ilkidir. 5 ana başlıktan oluşan bu bilgilendirme toplantılarımızı uygun zaman dilimleri içerisinde diğer ilçelerimize de yayarak, bütün kadınlarımızı bilgilendirmek istiyoruz. Programımızın içeriğinde İçişleri Bakanlığımızın projesi olan ‘KADES’ ve ‘En İyi Narkotik Polis Anne’, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın projesi olan ‘ŞÖNİM’, Sağlık Bakanlığımızın projesi olan ‘KETEM’ ve Kocaeli İl Müftülüğümüzün projesi olan ‘Aile İçerisindeki Huzur ve Hukuk’ projeleri hakkında bilgilendirme yapacağız.

 

“2022 YILI HAYIRLARA VESİLE OLSUN”

2021 yılının son günlerini yaşıyoruz. 2022 yılının Aziz Türk Milleti ve tüm dünya için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde şiddetten uzak, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yıl olmasını temenni ediyorum. Gönlünüzden geçen tüm güzelliklerin sizlerle olmasını diliyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.” diyerek, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.  Konuşmaların ardından ilk olarak Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlisinin UYUMA (Uyuşturucu İle Mücadele Aplikasyonu) ve En İyi Narkotik Polisi ANNE Projesi hakkında yaptığı bilgilendirmelerin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Kadına Şiddetle Mücadele Büro Amirliğinde görevli personel tarafından; KADES (Kadın Acil Destek İhbar Sistemi) uygulaması tanıtılarak, bilgiler verdi. 

 

BİLGİLENDİRMELERDE BULUNULDU 

Daha sonra Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ŞÖNİM sorumlusu Tuğba Uğur; şiddet, şiddet türleri, şiddet döngüsü, sığınma evleri, şiddet mağdurları, ŞÖNİM (Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri) faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.  Toplantının devamında ise İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Birim Sorumlusu Dr. Merve Arslan’ın Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) sunumu ve İl Müftülüğü personeli tarafından ‘Aile İçerisindeki Huzur ve Hukuk’ projesi hakkında bilgilendirmeler yapıldı.  Bilgilendirme sunumlarının ardından toplantı; kadınlarımızın sorularının cevaplanması ile son buldu.

 

manset-2-114.jpg

 

manset-1-042.jpg

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.