Kadınlar Bakırköy'de buluştu: Özgürlüğümüz için direniyoruz

Kadınlar Bakırköy'de buluştu: Özgürlüğümüz için direniyoruz

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü için 8 Mart Kadınlar Platformu tarafından Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılan kadınlar, sömürüye,...

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü için 8 Mart Kadınlar Platformu tarafından Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılan kadınlar, sömürüye, kadına şiddete, cinsiyetçiliğe ve gerici baskılara karşı tepkilerini dile getirdi.

8 Mart Kadınlar Platformu tarafından Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda düzenlenecek miting öncesinde polis geniş güvenlik önlemi aldı. “8 Mart" isimli miting öncesinde Özgürlük Meydanı'na çıkan yollar araç trafiğine kapatıldı. İncirli Caddesi  ve meydana giden yollar polis bariyerleriyle kapatıldı. Meydana girmek isteyenlerin üzeri ve çantaları tek tek arandı. Yürüyüş için toplanan kadınlar "Savaşa, OHAL'e, cinsiyetçiliğe karşı, bedenimiz, emeğimiz ve özgürlüğümüz için DİRENİYORUZ" pankartlarıyla alandaki yerini aldı. Çok sayıda kadın örgütünün yer aldığı mitingte kadınların sömürüye, gerici baskılara ve şiddete karşı tepkileri dikkat çekti.

*Cumhuriyet 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.