Kadının ayak sesi İzmit’te sanatla yankılanacak

Kadının ayak sesi İzmit’te sanatla yankılanacak

İzmit Belediyesi ve Helikon Art Çağdaş Sanat Derneği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenleyeceği farkındalık programı ile kadın cinayetlerine dikkat çekecek

İzmit Belediyesi şiddete karşı dur demek ve kadın cinayetlerine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Helikon Art Çağdaş Sanat Derneği iş birliğinde önemli bir etkinlik düzenleyecek. Etkinlikte, 200 kadın ayakkabısından oluşturulacak heykelle, kadın cinayetlerine dikkat çekilecek. Etkinlik 8 Mart Pazartesi günü saat 13.00-15.00 arasında Belsa hizmet binası önünde gerçekleştirilecek. 

 

200 KADIN CİNAYETİ 

200 KADIN AYAKKABISI

İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün, Helikon Art Çağdaş Sanat Derneği iş birliğiyle hazırladığı program kapsamında, 2020 senesi içerisinde işlenen 200 kadın cinayetine dikkat çekilecek. Kayıtlara geçmiş cinayete kurban giden 200 kadının isimleriyle beraber 200 kadın ayakkabısının sergileneceği farkındalık etkinliği, Performans Sanatçısı Sibel Talas ve Heykeltıraş Orhan Özçakıl tarafından gerçekleştirilecek. Cinayete kurban giden kadınların yaşam öykülerini anlatan ayakkabı sesleri ve bazı ses efektleri kullanılacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.