Kadın mühendis yok.  Mühendis hanım var

Kadın mühendis yok. Mühendis hanım var

İMO Gebze Temsilciliği çoğunluğu kadın üyelerini 8 Mart kahvaltısında ağırladı. Mesleklerin cinsiyeti olamayacağını belirten Kadı, “Kadın mühendis yok. Mühendis hanım var. bizim üyelerimiz de kadın mühendis değil, mühendis hanım” dedi

kizlar-003.jpgyonetim-001.jpggencler.jpg5-056.jpg6-051.jpg7-040.jpg8-(2).jpg9-012.jpg10-009.jpg11-009.jpg12-002.jpg13-004.jpg15-003.jpg16-001.jpg17-001.jpg18-002.jpg

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle temsilciliğin üyelerini ve ailelerini kahvaltıda ağırladı. Temsilcilik Başkanı Ahmet Kadı, mesleklerin cinsiyeti olmayacağını belirtip, “Ayrımcılığın her türlüsüne karşıyız. Kadın doktor yok doktor hanım var. Kadın mühendis yok mühendis hanım var. Mesleklerin kadını erkeği olmaz. Bizim üyelerimiz arasında da kadın inşaat mühendisi yok. İnşaat mühendisi hanım var” dedi.

YÖNETİMİYLE BİRLİKTE

Gebze Yeniçarşı’da bir kafede gerçekleşen etkinliğe üyelerin ilgisi yoğun oldu. Kadı konuklarını temsilcilik yönetiminden Nuran Gökdemir, Çağdaş Kara ve Doğan Taşar, temsilcilik muhasebe memuru Ayşe Çağlar Yüksel ile birlikte ağırladı. Yine temsilcilik yönetiminden İsmail Keskin’in ise başka programından ötürü programa katılamadığı öğrenildi.

KADIN ÜYELERİMİZ ÇOK FAAL

Yaklaşık 900 üyesi olan İMO Gebze Temsilciliği’nde 150’nin üzerinde kadın üye olduğunu kaydeden Kadı, “Ama bizim kadın üyelerimiz özellikle çok tesirli, etkili, çok faal. İyi çalışıyorlar. Donanım olarak erkek üyelerimizle başabaş mücadele edecek konumdalar” dedi.

MESLEĞİMİZDE DE KADIN ERKEK EŞİTLENECEK

Mesleklerin cinsiyeti olmadığını kaydedip mimarlık mesleğinde olduğu gibi bir gün inşaat mühendisliğinde de kadın erkek sayısının eşitleneceğine inandığını belirten Kadı, “Siz sosyal hayatta kadını ne kadar ön planda tutar ve kendisini ispat etme imkanı tanırsanız işte ortam da o kadar güzelleşir. Olacak, olmak zorunda, başka çıkış yolumuz yok” dedi. Kadı ayrıca şunları söyledi:  

GELECEĞİ DİZAYN EDİYORLAR

 “Kadınlar aslında direk görülmese bile, geleceği dizayn eden insanlar. Kadınların çok donanımlı olması, okuması, sosyal hayatta yer bulması lazım. Mesleklerin kadını erkeği olmaz. İnsanın kadını erkeği sadece özelliklerinden ötürüdür. İnsan insandır ama bizim için kadınların hazırlayacılık özelliği çok önemli. Yarını bugünden dizayn ediyorlar.

KİTAP AYRACI HEDİYE ETTİK…

Biz bugün kadınlarımıza küçük birer de hediye verdik. Eğer bu ülkede ille de bir şeyleri bölmek istiyorsanız, kitapların sayfasını bölün diye kitap ayracı verdik. Yeter ki okusunlar. Okurkan arada İMO Gebze’yi de hatırlarlarsa biz de deriz ki, ‘Kadınlarımızın aydınlanma yolunda biz de küçük bir ışık olabildiysek ne mutlu bize.’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.