’Kadın medeniyetin temel taşıdır’’

’Kadın medeniyetin temel taşıdır’’

  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 9. Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında Akçakoca Konferans Salonu’nda Yelda Karataş ve...

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 9. Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında Akçakoca Konferans Salonu’nda Yelda Karataş ve Murat Aksoy tarafından seminer verildi. Yelda Karataş, ‘’Medeniyet ve Kadın’’ konulu seminerinde kadınların medeniyetin temel taşı olduğunu ifade etti. Medeniyetin genellikle kültürle karıştırıldığını, fakat bunun karıştırılmaması gerektiğini belirten Karataş, ‘’Medeniyet bulunduğunuz coğrafyadır. Mezopotamya medeniyetine baktığımız zaman ilk sanat eserinden bu zamana gelene kadar oluşturulan değerlerin bütünüdür. Medeniyet ölçeri hiç kimsenin elinde yoktur. Fakat bunu anlamanın en güzel yolu kültür ve sanata bakmaktır’’ diye konuştu.

 

EVDE KADININ RÖLÜ NEDİR?

Bakıldığı zaman evin temelinin erkek olarak gözükmesine rağmen bir ailenin temel taşının kadınlar olduğunu söyleyen Karataş, ‘’Kadın toplumun ve ailenin her zaman temel taşı olmuştur. Bizlere inandırılmaya çalışılan erkeğin temel taşı olduğu gerçeği tamamen kadının erkeğin her zaman yanında olmasından kaynaklıdır’’ diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.