Kadın Girişimciler’in paneline büyük ilgi

Kadın Girişimciler’in paneline büyük ilgi

TOBB Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen ‘Biz Yaptık Sıra Sizde’ konulu panel yoğun katılımla gerçekleştirildi.

TOBB Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla anlamlı bir panele imza attı. Başarılı çalışmalarıyla adından söz ettiren TOBB Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Kocaeli Sanayi Odası’nda ‘Biz Yaptık Sıra Sizde’ konulu bir panel düzenledi. İcra kurulu başkanı Nurcan Babalık ve icra kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen panelde ilimiz iş dünyasının başarılı kadınları Onko Koçsel İlaçları Genel Müdürü Tuğba Koç, Polin Group Pazarlama ve İletişim Direktörü Şöhret Pakiş ile Karaoğlu Peyzaj Kurucu Ortağı Nesrin Karaoğlu Otuzoğlu ilham olacak hikayeleriyle panelin konuşmacıları oldu. 

 

YOĞUN KATILIM OLDU

Panel öncesi kahvaltıda buluşan kadınlar ardından sergi alanında stant açan Onko Dermaceuticals, Novavera, Öz Can Pişmaniye, Kartepe Kadıneli Kooperatifi, TEV Kocaeli Şubesi ve Körfezin Sihirli Elleri stantlarını gezerek ürünleri inceledi. Kısa bir stant gezisinin ardından panele geçildi. Bu anlamlı etkinlikte Kocaeli Sanayi Odası Başkanı (KSO) ve aynı zamanda TOBB Başkan Yardımcısı Ayhan Zeytinoğlu da kadınları yalnız bırakmadı. Panele; KSO Yönetim Kurulu Üyesi Kadın Girişimciler Kurulu Sorumlusu Atalay Kaya, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üst Kurul Üyesi Filiz Akkaş, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, KOİDER Başkanı Nilgün Yılmaz, TEV Kocaeli Şube Başkanı Derya Kurt ile çok sayıda kadın ve öğrenci katıldı.

 

NEDEN KUTLUYORUZ?

Panelin moderatörlüğünü Kocaeli Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyesi Elif Bilgisu üstlendi. Panelin açılış konuşmasını Kocaeli Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Nurcan Babalık gerçekleştirerek şunları söyledi: “Bildiğiniz üzere; Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gün. Kısaca bu günün neden kutlandığını sizlere hatırlatarak başlamak istiyorum. 8 Mart 1857 tarihinde New York’ta 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başlıyor. Bu grev esnasında polis, işçilere saldırıyor ve onları fabrikaya kilitliyor. İşçilerin fabrikaya kilitlenmesinin ardından çıkan yangında, işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçi can veriyor.

 

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Babalık daha sonra kurulun çalışmaları hakkında da bilgi vererek şunları kaydetti: “Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB bünyesinde kadın girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari bir kuruldur.  Kurul aynı zamanda kadın girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteği ile girişimci fikirlerini hayata geçirmelerinde destek sağlamak üzere 15 Eylül 2008 tarihinde odamız koordinatörlüğünde kurulmuştur” dedi.

 

KADINLARIN İŞ HAYATINA KATILMASI ÇOK KİYMETLİ
Ardından KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu kürsüye çıkarak kadınlara hitap etti. Zeytinoğlu, “Öncelikle Sizler nezdinden tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Bu haftanın tamamını kadınlar günü etkinlikleriyle kutlayabiliriz. Sizlerle paylaşmak istediğim bir konu var, çalışan nüfusumuz ile ilgili. Bunu her fırsatta söylüyorum, sizlerle de paylaşmak istiyorum. Ülkemiz ile aynı nüfusu sahip olan Almanya’da çalışan sayısı 47 milyon iken bizim ülkemizde ilk defa 30 milyon kişiye ulaştı. Çalışan nüfusumuzun daha da artması için kadınlarımızın iş hayatına katılması çok kıymetli. Birçok kadın iş hayatında olmak istiyor. Bu anlamda iş olanakları yaratmak, yeni yollar açmak önemli. Bu konuda Kocaeli Sanayi Odası olarak üzerimize düşeni yapıyoruz “ifadelerini kullandı.

 

manset-2-184.jpg

 

manset-3-100.jpg

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.