Kadın Futbol Birliği FIFA’ya başvurdu

Kadın Futbol Birliği FIFA’ya başvurdu

KFK Birliği, COVID-19 yardım planı uyarınca, FIFA tarafından kadın futbolunda kullanılmak üzere Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderilecek olan 500 bin dolarlık fonun denetim mekanizmasında yer almak için FIFA’ya başvurdu.

Kadın Futbol Kulüpler Birliği, COVID-19 yardım planı uyarınca, FIFA tarafından kadın futbolunda kullanılmak üzere Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderilecek olan 500 bin dolarlık fonun denetim mekanizmasında yer almak için FIFA’ya başvurdu. 

BİLGİ TALEBİ

FIFA tarafından TFF’ye yapılacak ek kadın futbol yardımının 3.5 milyon lira tutacağı ve muhtemelen federasyonun kadın futboluna ayırdığı mevcut bütçesinden de fazla olacağından hareket eden kulüpler, bu yardımın kullanımında şeffaflık için FIFA’dan yardım istedi. Birlik Başkanı Erdem Göktürk, 100 kulübü temsil eden bir oluşum olduklarını belirtti. Bu karar ilimiz kadın futbol takımı Kocaeli Bayan Futbol takımını yakından ilgilendiriyor.

 LİG BELLİ DEĞİL

Birlik Başkanı Göktürk, “Kulüpler defalarca, kadın futbol bütçesinin ne kadar olduğuna, nasıl kullanıldığına, daha önceden UEFA’dan gelen yardımların miktarı ve kullanım alanlarına dair federasyondan yazılı bilgi taleplerinde bulundular. TFF’den gelen açıklama, ne yazık ki, kadın futbolunun gelişimi ve organizasyonlarında kullanılıyor basitliğini aşamadığı için FIFA’ya başvuruda bulunduk” dedi. Göktürk, koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen kadın liglerinin akıbetine dair de bir karar verilmediğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.