Kadın emekçilere sözleşme daveti

Kadın emekçilere sözleşme daveti

Kocaeli İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifi, Gebze Sendikalar Birliği’ne konuk oldu. Emekçi kadınlar için inisiyatife ve yarınki foruma davette bulundu.

Kocaeli İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifi, İstanbul Sözleşmesi’nin içeriğini, önemini ve anlamını birlikte konuşmak, tartışmak ve kadın emekçileri inisiyatif içinde yer almaya davet etmek için için Gebze Sendikalar Birliği’ne konuk oldu. Heyet yarın (29 Ağustos Cumartesi) 14.00 – 17.00 saatleri arasında İzmit’te Necati Gençoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek forum için davette de bulundu.

 PETROL-İŞ’İN EV SAHİPLİĞİNDE

 

Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Petrol-İş Gebze Şube Başkanı ve GSB sözcüsü Eyüp Akdemir ve yönetim kurulu  ile birlikte Öz Çelik-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç, Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır, Eğitim-İş Gebze Şube Başkanı Bülent Metin, BMİS Gebze 1 No’lu Şube Sekreteri Fehmi Elmacı ve BMİS Gebze 2 No’lu Şube Mali Sekreteri Kadir Gedik katıldı.

 

HİYERARŞİSİZ İNİSİYATİF

 

Toplantı Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Eyüp Akdemir’in açış konuşmasıyla başladı. Ardından tüm katılımcı bireylerin eşit temsil hakkına sahip; başkanlık, yönetim ve sözcülük gibi hiyerarşik bir işleyişin olmadığı Kocaeli İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifi adına bilgilendirme Arzu Erkan, Sinem Arkan ve Hilal Karul tarafından yapıldı. İnisiyatifin bir diğer özelliği ise inisiyatif içinde yer alanların ayrıca içinde başkan, yönetici veya üye olarak yer aldıkları herhangi bir siyasi parti ve sivil toplum örgütü, inisayitif içinde bu unvanlarını ve sıfatlarını kullanmaması.

 

İnisiyatif üyelerinden Sinem Kopal içinde bulunduğumuz dönemde çokça tartışılan, kaldırılması veya “yerli ve milli” bir alternatifi oluşturulması istenilen İstanbul Sözleşmesi’ne dair ortak söz söylemek için inisiyatif çatısında bir araya geldiklerini söyledi. İnisiyatifin 10 kişiyle kurulduğunu ancak çok geniş bir kesime ulaştıklarını belirten Kopal, ihtiyaca binaen bir girişimde bulunduklarını anladıklarını dile getirdi.

 

BİZ DE YER ALMALIYIZ

 

Hilal Karul ise İstanbul Sözleşmesi’nin olası şekilde kaldırılmasının 6284 sayılı yasayı da tartışmaya açacağına dikkat çekti. Karul, “Madem İstanbul Sözleşmesi yerine ‘yerli ve milli’ sözleşme tartışılıyor. Bu tartışmanın içinde biz de yer almak istiyoruz” dedi. Kadına yönelik şiddetin sadece fiziksel olmadığına dikkat çekti. Bu anlamda yarın gerçekleşecek ve açık kürsü yapılacak foruma emekçi kadınların da katılıp fikir ifade etmesinin büyük önem taşıdığını dile getirdi.

 

ANLAMLI VE ÖNEMLİ TEPKİ

 

Arzu Erkan da sözleşmenin varlığını korumasına dair ilk çıkışların Petrol-İş ve BMİS üyesi kadın işçilerden geldiğini hatırlatıp o tepkiyi çok anlamlı ve önemli bulduklarını belirtti. İnisiyatif üyelerinin açıklamalarından sonra söz alan sendikaların şube başkanları ve yöneticileri de sendikalarına üye kadın emekçileri foruma yönlendirmek için gereken çalışmayı yapacaklarını söyledi.

 

(Haber Merkezi)

 

baskanlar-012.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.