‘Kadın cinayetleri devam ediyor’

‘Kadın cinayetleri devam ediyor’

 19 Ocak 2013 tarihinde eşi Volkan Civelek tarafından öldürülen Mehtap Bülbül’ün altıncı duruşması dün Gebze Adliyesi’nde görüldü. Duruşma...

 

19 Ocak 2013 tarihinde eşi Volkan Civelek tarafından öldürülen Mehtap Bülbül’ün altıncı duruşması dün Gebze Adliyesi’nde görüldü. Duruşma öncesinde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri bir basın açıklaması yaparak kadın cinayetlerinin biran önce durdurulması için devlet yetkililerini ve tüm idari ve adli makamları göreve çağırdıklarını belirttiler.

 

 

 

Gebze Adliyesi önündeki açıklamaya Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, Mehtap Bülbül’ün ailesi ve Gebze Emekçi Kadın Platformu üyeleri katıldı. Grup adına basın açıklamasını Kezban Kılıç yaptı. Mehtap Bülbül’ün kocası tarafından, mahkemece verilen koruma kararına rağmen korunamadığı için öldürüldüğünü belirten Kezban Kılıç, “Bugün biz ‘akli dengem yerinde değil’ diyerek kendini savunan katilin hak ettiği ceza olan ağırlaştırılmış müebbet ile cezalandırılması talebimiz ile buradayız. Mehtap kardeşimizin ölümünde de diğer cinayetlerde olduğu gibi katil yalnız değildir. Katilin suç ortakları vardır: Mahkeme kararına rağmen onu koruyamayan polis, o polisi kahraman ilan eden başbakan ve hala ‘devlet kadınlarımızın yanındadır’ yalanının ardına sığınan aile ve sosyal politikalar bakanı Fatma Şahin de cinayeti işleyen Volkan Civelek kadar suçludur” dedi. 

 

EYLÜL AYINDA 18 KADIN DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

Eylül ayında boşanmak ya da kendi hayatına karar vermek isteyen kardeşlerimizin de içinde olduğu 18 kadın daha öldürüldüğünü belirten Kılıç, “Devletin kadın cinayetlerini görmesi için daha ne kadar kadın kardeşimizin ölmesi gerekiyor? Sizlerin de ortaklığı ile öldürülen kadınlar bizlerin anneleri kız kardeşleri ve yavrularıdır. Biz Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak bu kıyımın biran önce durdurulması için devlet yetkililerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını, Adalet Bakanlığını, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve tüm idari ve adli makamları göreve çağırıyoruz. Mehtap kardeşimizin katilinin ve diğer tüm katillerin en ağır cezayı alması için haklı mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz” diyerek açıklamasını sonlandırdı. Grup üyeleri basın açıklamasından sonra duruşmayı izlediler. Mehtap Bülbül’ün duruşmasının 22 Kasım’a ertelendiği öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.