Kadın başkanlıkta  Petrol-iş bir adım önde

Kadın başkanlıkta Petrol-iş bir adım önde

Gebze’de işçi sendikalarında henüz kadın yönetici bile yok. Ancak kadın başkan da çok ütopik değil. Petrol-İş Gebze bir adım önde. BMİS Gebze 1’in de kadın temsilcisi var.

İşçi sendikalarında ise mevcut durum çok parlak olmasa dahi kıpırdanma var. Metal, kimya gibi ağır işkolları bu anlamda önemli bir dezavantaj. Ancak işçi sendikalarında az sayıda olsa da kadın temsilciler kendilerini hissettirmeye başladı. Önümüzdeki yıllarda önce yönetim kademelerine girip ardından şube başkanlığına yürümelerine yüksek olasılık veriliyor. İşçi sendikaları arasında bu anlamda öne çıkan sendika ise Petrol-İş Gebze gözüküyor.

KADIN KOMİSYONU ÇOK FAAL

Şubede Beriha Pehlivan başkanlığında kurulan kadın komisyonu bugüne kadar çok sayıda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinliğine imza atarken Mecaplast başta olmak üzere şubenin örgütlü olduğu pek çok işyerinde kadın komisyonları kuruldu.

BMİS GEBZE 1’DE

KADIN BAŞTEMSİLCİ

 

BMİS Gebze 1 No’lu Şubesi’nin örgütlü olduğu işyerlerinden HT Solar’da ise baştemsilciliği Gamze Fırat şahsında bir kadın emekçi sürdürüyor. DİSK Genel Başkanlığı’na halen Doktor Arzu Çerkezoğlu şahsında bir kadının sürdürmesi de kadın işçilerin şevkini arttırdı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.