KADES videosu büyük beğeni topladı

KADES videosu büyük beğeni topladı

Kısa adı KADES olan ve 24 Mart 2018’de uygulamaya başlanan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi sayesinde, bugüne kadar 242 bin 473 bin ihbarda bulunuldu.

Bütün ihbarlara anında  müdahale edilirken, yapılan ihbarlar arasında, 138 binin  gerçekte  acil durumda yapıldığı  belirlendi. Uygulamaya girdiği günden bu yana,  2 milyon 758 bin  120 kadın tarafından  indirilen ve   kısa bir süre öncede Akdeniz Parlementerler Asemblesi tarafından ödüle layık görülen  uygulamanın,  bilinirliğinin arttırılması  ve kadına  yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla, tanıtım ve eğitim faaliyetlerine aralıksız olarak devam ediliyor.

 

KOCAELİSPORLULAR

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü de bu kapsamda, hem uygulamayı tanıtmak hem de  Kadına Şiddete karşı farkındalık  oluşturmak amacıyla oldukça anlamlı bir  video hazırladı. Uygulamada  kısaca KADES’in ne olduğu,   uygulama sayesinde canların  nasıl kurtarıldığı anlatıldıktan sonra Kocaelispor’lu teknik adamlar ve Kocaelisporlu futbolcular  sıra ile “ şiddetin bahanesi yoktur”, “Şiddet kadınların kaderi olmasın”,  “Şiddet yetersiz kişilerin son barınağıdır”,  “Bağırma”, “İncitme”, Can yakma”, “Görmezden gelme”, “Kadınlara şiddet değil sevgi göster”, “ Aile içi şiddet geleceği karartır”, “Susma”, “Korkma”, “Sessiz kalma”, Kadına şiddeti engelle”, “ Kadına yönelik şiddete birlikte dur diyelim”, “Kadına yönelik her türlü şiddetin karşısındayız, kadınların yanındayız” mesajları verildi.

 

MESAJ VERDİLER

Toplamda 2 dakika 20 saniye olan videonun devamın İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, “Kadına yönelik  her türlü şiddet suçtur, KADES’de tek dokunuşta kadına şiddete dur de”,  Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, “Kadına yönelik şiddete göz yummayın”, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın “Kadın annedir. Evlattır. Kardeştir. Ailedir”, son olarak  konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz  ise “Kadına yönelik şiddetin hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Şddet mağduru tüm kadınlarımızın yanındayız” mesajlarını verdi.

Haber: Abbas Çakar 

 

kades-6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.