Kaçak göçmenlerin görüntüsü TBMM gündeminde

Kaçak göçmenlerin görüntüsü TBMM gündeminde

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Gebze’deki kaçak göçmen görüntülerini TBMM gündemine taşıyarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması isteği ile soru önergesi verdi.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan skandal görüntüler ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması isteği ile soru önergesi verdi. Türkkan’ın önergesinde “ Kocaeli Gebze’de olduğu iddia edilen 1 TIR dolusu düzensiz göçmenin bir araçtan inerek koşup uzaklaştığı görüntüler sosyal medyada yer almıştır. Kocaeli Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak açıklamada bulunuldu.

 

TÜRKKAN ŞU SORULARI YÖNELTTİ

1-Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada “…Jandarma Trafik Timlerince yapılan trafik kontrolü esnasında durdurulan kapalı kasa bir aracın kasasının içine saklanmış halde…”denilmektedir.

Durdurulduğu ve yedi emin parkına çekildiği belirtilen bir aracın içine binenler araçtan nasıl kaçabilmektedir, bu konuda gerekli güvenlik önlemi neden alınmamıştır, etrafta güvenlik kuvveti bulunmamasının gerekçeleri nelerdir?

2-Görüntülerde kaçak göçmenlerin indiği TIR’ın plakası Tekirdağ iline ait 59 ADY 769 olarak görülmektedir. Araç olayın gerçekleştiği bölgeye bu ilden mi gelmiştir, bu konuda gerekli inceleme ve araştırma yapılmış mıdır, şahıslar araca nereden binmişlerdir, binmelerine kim ya da kimler izin vermiştir, bunun gerekçeleri nelerdir?

3-Trafik kontrolü esnasında durdurulduğu belirtilen söz konusu araçta neden detaylı arama yapılmamıştır, bu bir güvenlik zafiyeti değil midir?

4-Yakalandığı belirtilen 35 yabancı uyruklu şahıs hakkındaki işlemler tamamlanmış mıdır, bu şahıslara ne gibi bir işlem uygulanmıştır ya da uygulanacaktır?

5-Yaşanan bu olayın organizatörleri kim ya da kimlerdir?

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.