Kabil'de çifte saldırı! Onlarca ölü var

Kabil'de çifte saldırı! Onlarca ölü var

Afganistan'ın başkenti Kabil'de meydana gelen çifte patlamada en az 25 kişinin hayatını kaybettiği, 49 kişinin yaralandığı bildirildi. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.

Afganistan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Afganistan'ın başkenti Kabil'de meydana gelen çifte patlamada 25 kişinin hayatını kaybettiği, 49 kişinin yaralandığı bildirildi. Polis görevlisi Jan Agha ikinci patlamada ölenler arasında AFP foto muhabiri Shah Marai ve üç diğer gazetecenin de bulunduğunu aktardı.

Yerel medyanın haberlerine göre, bölge polisinden yapılan açıklamada, yerel saat ile 08.00'deki ilk saldırıdan yaklaşık 40 dakika sonra ikinci bir bombalı saldırı daha yapıldı.

SALDIRGAN KENDİSİNE 'GAZETECİ' SÜSÜ VERMİŞ

 Yabancı ajanslara konuşan görgü tanıkları, saldırganın kendisine gazeteci görüntüsü vererek basın mensuplarının bulunduğu bölgeye geldiği ve daha sonra kamerasına yerleştirdiği bombayı patlattığı ifade edildi. 

5ae6c3ed18c7731dd8751261.jpg

Haberi, AFP ajansı resmi Twitter hesabından duyurdu. Saldırıyı DEAŞ üstlendi. Geçen şubat ayında aynı bölgede yapılan bombalı saldırıları da DEAŞ üstlenmişti.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: SALDIRGAN GAZETECİLERİ HEDEF ALDI

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Necib Daniş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, motosikletli saldırganın üzerine yerleştirdiği bombayı Kabil'in Şaş Darak bölgesinde patlattığını belirtti.

İkinci saldırının görüntü çekmek için bölgeye toplanan gazetecilerin arasında düzenlendiğini ifade eden Daniş, saldırganın gazetecileri hedef aldığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Vahid Mecruh, saldırılarda 25 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.  Saldırılarda 49 kişinin yaralandığını dile getiren Mecruh, bazılarının durumunun ağır olduğunu kaydetti.

Görgü tanıkları, gazeteci görünümlü ikinci saldırganın, kameraya yerleştirdiği bombayı, gazetecilerin arasında patlattığını söyledi. 
Saldırıları terör örgütü DEAŞ üstlendi.

Kabil'in Şaş Darak bölgesi, ABD Büyükelçiliği, NATO üssü ve Afganistan Savunma Bakanlığı yakınında yer alıyor.

TÜRKİYE KINADI

Türkiye, Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen terör saldırılarını şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kabil'deki terör saldırılarında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğinin ve yaralandığının üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.  Açıklamada, "Bu hain terör saldırılarını şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.