Jet siyaset

Jet siyaset

 

 

Türkiye’nin gündemi o kadar yoğun ve gündem başlıkları o kadar hızlı değişiyor ki, ulusal çapta siyaset yapan politik figürler, bu yüzden havayolunu kullanarak her yere yetişmeye özen gösteriyor ve yeni bir siyaset modelini de örgütlüyor.

O model, ‘’JET SİYASET’’ modeli olarak ülkedeki siyasi geleceğe de miras kalacak.

Başbakan, partisinin Gençlik Kurultayı kararı gereği Kocaeli ayağına katıldı. Ama, merakla beklenen konuşmasının içeriği siyaset açısından pek tatmin edici değildi.

Sabancı Kültür Sitesi gelin gibi süslenmiş, AKP kadroları sınava iyi hazırlanmış,

Özellikle genç seçmen de, gereken ilginin gösterilmesinden memnun olarak salonu doldurmuştu.

Davutoğlu seslenirken;

‘’Böyle bir gençlikle gurur duyuyorum. Siyasette, bir daha arka bahçeye bakmak gereği kalmayacak. Böyle bir gençliğin hocası olmaktan gurur duyuyorum. Yorulmayız, ‘arkamızda Kocaeli gençliği var’ deriz. Ailelerinizi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Başkanı ve Bakanımızı kutluyorum. AK yüzlü gençlik yaratmaktan gururluyuz. Akademi Lise, Bilgi evleri, akademi üniversite, uluslar arası kamplar geleceğin teminatı gençler için önemlidir.’’

Davutoğlu, Ortadoğu’ya ve Türk Cumhuriyetleri’ne de selam çakarak ‘’Öğrenciler, genç işçiler, genç memurlar, genç müteşebbisleri, Şam’ın, Kahire’nin, Semerkand’ın, Bakü’nün gençliğini de selamlıyorum’’ diyordu.

Yukarıdaki sözlerle salonun gururunu okşayan Davutoğlu, ‘’AK Gençler dinamiklik ve aksiyon noktasında herkese parmak ısırtır. Özellikle Kocaeli’deki AK Gençler her zaman öne çıkıyor ve biz de görüyoruz’’ diyerek jet siyasetin yol haritasına ilişkin ipuçları da veriyordu.

Gençliğe, özellikle de AK Gençlik vurgusuyla öne çıkan övgü ve kurucu genel başkan Recep Tayyip Erdoğan’a bağlılık sözleri, salondan fazlaca alkış alınca daha bir keyiflendi Başbakan.

‘’Yola çıkarken, özgür, kendine güvenen ve çalışkan gençliğin enerjisini hissettik’’ diyen Davutoğlu, ülkede hayallerini gerçekleştirecek bir siyasi birikim oluşturmak için son nefeslerine kadar çalışacaklarını söylüyordu.

JET SİYASET hedefini de çizmiş oluyordu Başbakan…

Ama, gerçek böyle mi ?

AKP gençliği, gerçekten de çalışkan ve üretken mi ?

Bence, sadece biat eden, merkezi olarak kurgulanmış politikaların propagandası için iyi eğitilmiş ve aldığını yerine getiren bir gençlik var. Çünkü, o gençlik, iktidar nimetlerinden nemalanma dışında siyasetin ne anlama geldiğini görmeden büyümüştür.

Ağabeyleri, hocalarının rahlesinden geçerken zorluklar çekmiş ve buradan çıkış noktasını uluslar arası sermaye gruplarına biat olarak kodlamış, kabul görüp iktidar teslim edilince de nalıncı keseri gibi kendine yontan siyaseti zorlamış olmanın gururuyla ele geçirdiği devletin tüm olanakları kullanıyor.

O gençler de, bu olanakların sunumundan kendilerine düşen payı alıyor ve yürüyor. Ama üretmeden ve mücadele etmeden.

Miras, helaldir, haktır ama çabuk biter.

Deniz bitince kürek çekecek Salı yapmak gerekir. Onu da, bu ülkenin her dönem vicdanı olan ve bedel ödemekten kaçmayan devrimci gençler yapar.

Sözde AK gençler değil…

JET SİYASET’in etkisinde olanlar, bu tarzı doğru bulanlar, geçici dönemlerin rüzgarı esmez olunca kimlerin nerelere savrulduğunu, kimlerin nelere teslim olduğunu ve o güçlü sanılan gençliğin nelerin esiri olduğunu gördük, göreceğiz.

JET SİYASET’in en önemli özelliklerinden biridir DOKU BOZUCULUK.

Dikkatli olmak gerek…

 

 

Bu yazı toplam 75 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi