“Jeneratörünüz şehir şebekesine enerji vermemeli”

“Jeneratörünüz şehir şebekesine enerji vermemeli”

SEDAŞ, Jeneratörlerin enerji kesintisi olduğunda, devreye alınması anında jeneratörün şebekeye kesinlikle enerji vermemesi, sadece bağlı olduğu tesisata enerji vermesi gerektiği, aksi halde bunun can ve mal kaybına yol açabileceğini açıkladı.

SEDAŞ yöneticilerince yapılan açıklamada, izinsiz olarak kurulan ve geçici kabul işlemi yapılmamış “Jeneratör Tesislerinin” kesinlikle kullanılmaması gerektiği belirtildi. SEDAŞ yöneticileri yapılan uyarıda; Proje ve standartlara uymayan, usulsüz bağlantılar taşıyan jeneratörlerin, elektrik kesildiğinde beslemesi istenen tesisatın yanında, şehir şebekesine de enerji vermesi durumunda, çok büyük riskler oluşacağı, elektrik hatlarında görev yapan SEDAŞ personelinin çarpılabileceği ve ölümle sonuçlanabilecek iş kazalarının yaşanabileceği söylendi.

JENERATÖRÜN KABUL İŞLEMLERİ YAPILMALI

SEDAŞ yöneticileri, “Jeneratör tesisinde ana şebekenin geri beslenmesini önleyecek tüm tedbirler alınmış olmalıdır. Özel trafolu aboneler, trafo ana şalteri ile jeneratör şalterleri arasına, alçak gerilimden beslenen aboneler şebeke girişi ile yük ve jeneratör arasına, mutlaka enversör şalteri koyacaktır. Şalterin biri açıldığında diğeri kapanacak şekilde dizayn edilecektir. Buna göre tesisin geçici kabulü yapılacak ve geçici kabul tutanağı tanzim edildikten sonra jeneratör kullanımı yasal olarak yapılabilecektir.” dedi.

JENERATÖRÜ DİREKT FİŞE TAKMAYIN

SEDAŞ yöneticileri ayrıca “Jeneratörünüzün fişini doğrudan evdeki prizlere kesinlikle takmayın. Böyle bir durumda jeneratör şehir elektriği ile doğrudan karşı karşıya kalır ve bu farklı yapılardaki fazlar, kısa devre yaparak hem jeneratöre hem de çevresindeki insanlara ciddi zararlar verebilir.” uyarısında bulundu.  

“YETKİLİ FEN ADAMLARINDAN HİZMET ALIN”

SEDAŞ yetkilileri, “Kullanma ve bakım el kitabında belirtilen periyodik bakım talimatlarına mutlaka uyulması, Jeneratörlerin, elektrik kesintisi olmasa bile en az ayda bir kere 10-15 dakika çalıştırılması, ancak Jeneratörlerin elektrik tesisatında doğru şekilde yer alması konusunda mutlaka yetkili elektrikçiler ve serbest müşavir mühendislerden hizmet alınması” uyarısında bulundular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.