Jandarmadan helikopterli denetim

Jandarmadan helikopterli denetim

Kuzey Marmara Otoyolu'nda jandarma tarafından helikopter destekli yapılan denetimde kural ihlali yapan sürücülere cezai işlem uygulandı.

Kuzey Marmara Otoyolu, faaliyete geçmesi ile birlikte TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu’nun yükünü önemli ölçüde azaltırken, bayramlarda ise trafiğin hafiflemesine katkı sunuyor. Kuzey Marmara Otoyolu Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı Trafik ekipleri tarafından hem karadan hem de helikopterle havadan denetleniyor. Kocaeli geçişinde kural ihlali yapan sürücülere göz açtırılmazken, ekipler trafik kazalarını önlemek ve yolda güvenliği sağlamak amacıyla denetimleri aralıksız sürdürüyor.

 

17 ARACA CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

Kuzey Marmara Otoyolu trafiği Kocaeli İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Hacı Mehmet Kızılkurt, İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürü Jandarma Binbaşı Serkan Sezen ve Jandarma görevli personeli tarafından havadan denetlendi. Jandarma Genel Komutanlığı'na ait helikopter içindeki görevliler kural ihlali yaptığı tespit edilen araçları, denetim noktalarındaki jandarma ekiplerine telsiz ile bildirdi. Jandarma ekipleri, helikopterdeki ekiplerin bildirdiği araçları durdurdu. Jandarma Asayiş ve Narkotik köpekleri ile arama yapılan araçlarda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Yapılan denetimler sonucunda kontrol edilen 600 araçtan çeşitli kural ihlalleri nedeniyle 17 araca 11 bin 767 TL para cezası uygulandı. 8 araç ise trafikten men edildi.

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.