İzmit’in kurtuluşu Gebze’nin kuruluşu

İzmit’in kurtuluşu Gebze’nin kuruluşu

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Ekonomi Masası’nın Gebze’deki toplantısının açılışında Millet İttifakı iktidarında Gebze İli müjdesinin kenarından geçti. İzmit’ten karşıtların olduğunu belirtip, “İzmit’in kurtuluşu Gebze’nin kuruluşu" dedi

CHP Gebze İlçe yönetiminden Çiler Boylu’nun sunuculuğunu üstlendiği toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konukların anonsu ile devam etti. Ardından ilk sözü CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı aldı.

YILDIZLI: KAPTAN ROTAYI KAYBETTİ

Yıldızlı Türkiye’nin ciddi bir ekonomik buhrandan geçtiğini belirtip, “Türkiye’nin yeni bir iradeye çok ihtiyacı var. Kaptan rotayı kaybetti” diye konuştu. CHP’nin üst düzey yöneticilerine atfen istatistiki bilgilendirmede bulundu. Yıldızlı’nın ardından söz alan CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan genel değerlendirmenin ardından konuyu Gebze İli’ne bağlayarak tamamladı:

İZMİT AÇISINDAN DA FAYDALI OLACAK

“Gebze; hem sosyal alanlar hem altyapı bakımından sorunları çözülmemiş bir marka kent. Onun için biz CHP olarak yıllardan beri dillendiriyoruz. Diyoruz ki; İzmit’in kurtuluşu, Gebze’nin kuruluşu. Gebze de, İzmit de Büyükşehir olarak il olmalı. Ancak sorunlar Gebze’nin il olmasıyla çözülebilir. Bazen tepki alıyoruz. İzmitliler diyorlar ki, ‘Neden ayrılmak istiyorsunuz?’

Diyorum ki, ‘İzmit açısından da bu faydalı olacak.’

Eğer İzmit, Büyükşehir olursa çağdaş bir kente dönüşebilir. Çünkü Gebze’nin sorunlarıyla uğraşmaktan da kurtulur. Buradaki kendi içinde, kendi sorunlarını çözer.

 

KANUN TEKLİFİ VERDİK

 

O anlamda biz CHP olarak da Haydar Akar vekilimle birlikte kanun teklifini verdik. Gebze’nin il olması için. Genel başkanımız da her platformda ‘Gebze İl olmalı’ diye açıklamalar yaptı. Genel başkandan sözünü aldık.

Onun için Ticaret Odası başkanımız burada. Her platformda il için büyük bir mücadele gösteriyor. Ben de şimdi oda başkanlarımız, sivil toplum örgütleri başkanları, ticaret odası başkanları, iş adamlarımız burada.

 

Sadece şunu söylüyorum. Gebze’nin il olması için; çok yakında Millet İttifakı masası, 2023’te, araştırmalarda iktidar. İktidar olduğu için 2023, Gebze için çok çok renkli geçecektir diye düşünüyorum. Hepinizi saygı, sevgiyle selamlıyorum.”

tahsin-tarhan-2.jpg

 

KILIÇDAROĞLU’NA AKTARDIK: Tahsin Tarhan toplantı öncesi CHP’nin üst düzey yöneticileri ile yakından ilgilendi. Tarhan konuşması esnasında da TBMM Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ile birlikte olası Gebze İli’ne dair rapor sunduklarını kaydetti.

 

yildizli-bu.jpg

KULAK KESİLDİ, KISA KESTİ: CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı toplantıda CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ile yanyana oturdu. Yıldızlı’nın toplantıya dair son değerlendirmelerine kulak kesilirken mikrofonda kısa bir konuşmada bulundu.

 

 

ÜÇ SANAYİCİ, BİR GENEL MÜDÜR İLE KATILDILAR

GEPOSB damgasını vurdu

CHP Ekonomi Masası’nın Gebze’deki toplantısına iş dünyası da ilgisi yoğun oldu. Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ile birlikte Gebze ve Darıca yoğun olmak üzere 11 oda, 4 kooperatif ve çoğu hemşeri temelli 10 SİAD; başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte toplantıda temsil edildi. Toplantıya firmalarını temsilen katılan sanayicilerden tespit edebildiklerimizi, GEPOSB’daki plastik sanayicileri oluşturdu.

Gebze Plastikçiler OSB’den sanayici ve iş insanları; Simpro Elektronik A.Ş’den Alaeddin Gülbiken, Teknik Bombe’den Kazım Murat, KBS Kalıp Bağlama Sistemleri’nden Ömer Aydın, Copreci A.Ş Genel Müdürü Tayfun Uçar toplantıda yer alırken Gülbiken, Murat ve Aydın ile CHP Kocaeli eski Milletvekili Doktor Mehmet Hilal Kaplan ve DAISİAD Başkanı Hüseyin Özdinçer; Uçar ile Mita Mühendislik’in sahibi, MMO Kocaeli Şube Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Yücel yakından ilgilendi.

KATILIM: ODALAR

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Gebze Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alper Demir, Gebze Bakkallar ve Bayiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Secaattin Aydın, Gebze Lokantacılar ve Pastaneciler Odası Başkanı Yusuf Ziya Çalış, Gebze Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Necati Kaya, Gebze Minibüsçüler Odası Başkanı Murat Ceylan, Gebze Ziraat Odası Başkanı Ayhan Pekşen, Gebze Pazarcılar Odası Başkanı Hicaz Atsız, Gebze Kuaförler ve Berberler Odası Başkanı Metin Yaşar, Gebze Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Aydemir, Darıca Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetimi, Darıca Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Kaplan Sönmezyıldız, Darıca Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Yılmaz Serçe, Darıca Minibüsçüler ve Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Esen Çakar, Gebze Hasköy Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Halil İbrahim Başçiftçi

KATILIM: SİADLAR  

 

Bitlisli İşadamları Derneği Başkanı Bülent Dağ, DASİAD Başkanı Hüseyin Özdinçer, Gebze Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Muhammet Cihat Demirtaş, GİRİB Başkanı Kemal Tokmak, Gebze Ticaret ve İş Geliştirme Platformu Başkanı Resul Orman, Gebze KAISİAD Başkanı Şamil Yalçın, Marmara Sivaslı İş İnsanları Derneği Başkanı Erol Ateş, Marmara Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı Tuncer Saltaş, MARİMDER Başkanı Zeki Gedikoğlu, Marmara Iğdırlılar Federasyonu Başkanı Nihat Yıldırım.

kaplan-001.jpg

Eski Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Gebze Belediye Meclis Üyesi Cavit Kapoğlu ve DASİAD Başkanı, CHP Darıca üyesi Hüseyin Özdinçer; sanayici iş insanları Alaeddin Gülbiken, Kazım Murat ve Ömer Aydın ile.

sinan-002.jpg

Mita Mühendislik’in sahibi, MMO Kocaeli Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve CHP Gebze İlçe üyesi Sinan Yücel; Copreci A.Ş Genel Müdürü Tayfun Uçar ile yakından ilgilendi.

 

 

odalar-2.jpg

Toplantıya GTO Başkanı ve tek başkan adayı Nail Çiler ile birlikte Gebze ve Darıca’daki esnaf odaların başkanlarının da ilgisi yoğun oldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.