İzmit Sümerspor tüm madalyaları topladı

İzmit Sümerspor tüm madalyaları topladı

Türkiye salon (Ergometre) kürek şampiyonası İstanbul üniversitesi Cerrahpaşa Avcılar Prof.Dr.Turgay Atasü tesislerinde gerçekleşti.

Toplam 23 kulüp 383 sporcunun katılımıyla gerçekleşen Türkiye Salon (Ergometre) kürek şampiyonasına ilimiz kulüplerinden İzmit Sümerspor 34 sporcusu ile katılım sağlayarak Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ardından şampiyonada takım halinde üçüncülük derecesi elde etti. Türkiye kürek federasyonu tarafından organize edilen şampiyonada Sümerspor'dan U-15 erkekler yarışında İmran Utku Kuru 3.20.3 lük derecesiyle birinci olarak altın madalyanın sahibi oldu. Şampiyonada büyükler hafif kilo kategorisinde Efe Subaşı, Cem Deha Baki ve Buğra Hayta Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ardından kulüp olarak Türkiye üçüncüsü oldu.

Nisa Süren, Merve Bayram, Sudem Kumla ve Seren Yağmur Özbay in yer aldığı U19 kadınlar ve Büyük Kadınlar kategorilerinde de takım halinde İzmit Sümerspor kulübü; Fenerbahçe ve Galatasaray in ardından Türkiye üçüncüsü oldu.

" 2022 YILI ÇOK DAHA BAŞARILI YIL OLACAK"

Muhammed Eren Salman, Taşkın Kıyer ve Emirhan Ziya Öztürk ün yer aldığı U19 erkekler kategorisinde takım halinde Fenerbahçe ve Galatasaray in ardından yine kulüp olarak Türkiye üçüncüsü olan Sümerspor; masterlar kategorisinde ise Engin Özkan erkeklerde ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Şampiyona sonrası duygularını açıklayan İzmit Sümerspor kürek kulübü başkanı Serenay Subaşı; öncelikli olarak sporcularını tebrik etti. 2022 yılının ilk organizasyonuna kupa ve madalyalarla girdiklerinin altını çizen Subaşı; "öncelikle sporcularımızı tebrik etmek istiyorum. Burada mücadele ettiğimiz kulüpler imkân olarak bizden çok güzel imkânlara sahipler. Özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray gibi köklü kulüplerimizin yetiştirdiği sporcularla mücadele ettik. Aldığımız derecelerden memnunuz. İnşallah daha iyisi ve mükemmeli için çalışacağız. Kürek sporunda Kocaeli ilimizi marka haline getirmek için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Bize güvenip inananları mahcup etmiyoruz. Biz her geçen gün daha da büyük bir aile oluyoruz. Sporcu kitlemiz her geçen gün daha da artıyor. Bu bizi sevindirip mutlu ediyor. Hedefimiz gençlerimize kürek branşını sevdirmektir " dedi.

 

madalya-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.