İzmit Körfezi, hep temiz hep capcanlı

İzmit Körfezi, hep temiz hep capcanlı

İzmit Körfezi Karamürsel açıklarında Su Altı Fotoğrafçıları ve Filmcileri Derneği Serdar Avcı’nın çekmiş olduğu görüntüler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Körfez’in duru derinliklerinde,  rengârenk görüntüler “İzmit Körfezi, hep temiz hep capcanlı” ifadeleri ile paylaşıldı.

Marmara Denizi’nde,  ilk olarak geçtiğimiz yıl Nisan ayında görülen ve deniz yüzeyini kaplayan musilaj, bir süre sonra su altını da etkilemişti.  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un öncülüğünde,  Marmara’ya kıyısı bulunan tüm belediyelerin katılımı ile gerçekleştirilen “Marmara Denizi Eylem Planı”  kapsamında başlatılan çalışmalar kısa sürede meyvelerini verdi. İzmit Körfezi’nde de, bu kapsamda deniz süpürgeleri ve amfibik araçlar ile başlatılan temizlik çalışmaları sayesinde Temmuz ayı sonunda, deniz yüzeyi müsilaj’dan tamamen arındırıldı.   Devam eden çalışmaların yanı sıra, eylem planı doğrultusunda alınan kararlar ve yapılan denetimler sayesinde,  Körfez yeniden mavi rengine kavuşurken, hem yüzeyde hem de su altında canlı popülasyonu büyük oranda arttı. 

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Temizlenen İzmit Körfezi’nin Karamürsel Sahilinde, önceki gün dalış yapan Su Altı Fotoğrafçıları ve Filmcileri Derneği üyesi Serdar Avcı,   Körfez’in duru derinliklerinde artan canlı popülasyonun kayıt altına aldı.  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından bu görüntüleri  “Şu duruluğa şu popülasyona bakar mısınız? Yüzde 100 arıtma, müsilaj seferberliği, 7/24 denetim ve titiz çalışmalarımızla İzmit körfezi hep temiz hep capcanlı” ifadeleri ile paylaştı. Görüntüler kısa sürede büyük beğeni topladı.

Haber: Abbas ÇAKAR

 

korfez-2-004.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.