İyi Partililerin il çalıştayı önerisi ret edildi

İyi Partililerin il çalıştayı önerisi ret edildi

İYİ Parti Gebze Belediyesi Meclis Üyeleri Sadık Güvenç, Yunus Umut Aydoğdu ve Birol Elüstü Gebze’nin büyükşehir statüsünde il olmasıyla ilgili olarak Gebze Belediyesi’nin bir çalıştay yapması için önerge verdiler.

Gebze Belediyesi aralık ayı meclis toplantısı bugün gerçekleştirildi. Meclis toplantısı öncesi İYİ Parti Gebze Belediyesi Meclis Üyeleri Sadık Güvenç, Yunus Umut Aydoğdu ve Birol Elüstü Gebze’nin büyükşehir statüsünde il olmasıyla ilgili olarak Gebze Belediyesi’nin bir çalıştay yapması için önerge verdiler. İyi Partili meclis üyeleri önergelerinde, “Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin  kuruluşunun 100.yılında 100 il söylemlerinin yüksek sesle söylenmeye başladığı içinde bulunduğumuz bu süreçte, yaklaşık 30 yıldır İl olma mücadelesi veren Kocaeli’nin Batı Yakası’nın lokomotif kenti Gebze’mizin Büyükşehirli İl olması adına bir meşalenin yakılarak bu konuda merkezi hükümete Gebze halkının bu talebinin etkin ve yetkin bir şekilde ulaştırılması amacıyla Gebze Belediyesi olarak gerekli aksiyonun alınması gerektiği düşüncesindeyiz.

“BİR ARPA BOYU YOL ALINAMAMIŞTIR”

Şöyle ki; Gebze’mizin il olma konusu zaman zaman gündeme gelmesine rağmen bu konuda 20 yıldır ülkede, 30 yıldır da yerel yönetim olarak Gebze’de iktidarda olan siyasi gelenek Gebze’mizin il olması konusunda aktif bir rol almayıp, özetle; ‘bu husus gündeme gelirse biz hayır demeyiz destekleriz’ tarzındaki bir yaklaşımla sonuca etkisi olmayacak bir tavır içerisindedir. Halbuki; merkezi hükümetin 20 yıllık kudretli iktidarında bu zamana kadar Gebze’mizin İl olma konusunda birçok gerekli adım atılması ve ardından ‘Gebze Büyükşehir Belediyesi’ tabelasının kentimize asılmış olması gerekirken bu zamana kadar bir arpa boyu yol alınamamıştır.

“BUGÜNE KADAR SONUÇ ALINAMAMIŞTIR”

Gebze’mizin il olması konusu birilerinin şahsi ya da ne iktidar nede muhalefetin siyasi menfaatleri, çıkarları ya da riskleri gözetilmeden üzerinde hassasiyetle durulması gereken elzem bir konudur. Gebze;miz gerek hem ülke ekonomisine yapmış olduğu katkıyla gerek nüfusuyla ve tüm yapısıyla çoktan Büyükşehirli il olmayı hak etmesine rağmen ne yazık ki; Gebze’miz bırakın Büyükşehirli il olmayı il dahi yapılmıyor. Gebze’mizin il olması konusunda parti ayrımı gözetmeksizin tüm siyasi partiler, tüm stk’lar, tüm Gebzeliler Gebze’mizin Büyükşehir statüsünde il olması gerektiğini her platformda dile getirmekte, konu sürekli gündem de tutulmaya çalışılmaktadır. Ancak bugüne kadar sonuç alınamamıştır.

“ÇALIŞTAY DÜZENLENMELİ”

Bu nedenle; Gebze’mizin Büyükşehir statüsünde İl Olmasına yönelik Gebze Belediyemizin önderliğinden Darıca, Çayırova ve Dilovası belediyelerini de sürece dahil ederek, Kocaeli’nin Batı Yakası olarak adlandırdığımız bölgemizdeki tüm Kamu Bürokrasi kurumları başta olmak üzere, Gebze Teknik Üniversitesi, Bilişim Vadisi, TÜBİTAK-MAM, TÜSSİDE, TSE, Siyasi Partiler, Meslek Odaları ve bölgedeki tüm Stk’ların v.s. tüm Gebze’mizin yer aldığı ‘Gebze Büyükşehir Belediyesi Çalıştayı’ düzenlenerek, çalıştay sonucu ortaya çıkacak raporunda gerek Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamı nezdinde hükümete, tüm siyasilere ulaştırılması içinde TBMM Başkanlığı’na gönderilerek, Gebze’mizin Büyükşehirli İl olması konusunda Gebze Belediyesi’nce aktif rol alınmış olmasının sağlanması amacıyla bu önergemizin gündeme alınmasını saygılarımızla arz ederiz” denildi. İyi Partili meclis üyelerinin önergesi Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün gündeme dahi alınmasını gerek görmeyerek yaptırdığı oylamada AKP’li meclis üyelerinin oy çoğunluğu nedeniyle ret edildi.

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.