İYİ Partililer esnafın sorunlarını dinledi

İYİ Partililer esnafın sorunlarını dinledi

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız ekibiyle birlikte Gölcük’te esnaf ziyareti yaparakj esnafın sorun ve sıkıntılarını dinledi.

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı, il ve ilçe teşkilatıyla birlikte Gölcük'te bir dizi ziyarette bulundu. İlk olarak Örcün Mahalle Muhtarı Mustafa Uyar ve mahalle sakinleriyle bir araya gelen Yıldız, sıkıntı ve problemleri yerinde dinledi. İYİ Partililer, Kocaeli'nin ilk ve tek hat müzesi olan Hattat Ali Vasfi İzmidî Hüsn-ü Hat Müzesi'ni ziyaret etti. Tarihin hamamı restorasyon çalışmaları sonucu hat müzesine dönüştürülme sürecini aktaran muhtar Uyar, İYİ Parti’yi müzede misafir etti. İl başkanı Yıldız, tarihi ve kültürel değerlerimizin genç kuşaklara aktarılması noktasında büyük önem taşıyan bu güzel projeye destek olan ve katkıda bulunan başta Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

TÜRKKAN’IN ÖNERGESİNİ ESNAFA DAĞITTI

Hatırlanacağı üzere Büyükşehir Belediyesi Meclisi Toplantısı’nda geçtiğimiz ay Gölcük’te Kentsel Dönüşüm konusunda Gölcük Belediye Başkanlığı’na yetki verilmesi kabul edilmişti. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan konuyla ilgili yanıtlanması gereken sorular olduğunu belirterek Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması için TBMM’ye önerge vermişti. Yıldız ve beraberindekiler, Örcün mahalle ziyareti sonrasında Gölcük Merkez mahallesinde esnaf ziyaretinde bulunarak kentsel dönüşümle ilgili TBMM'ye soru önergesi veren Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın önergesini esnafa dağıtarak bilgilendirmelerde bulundu.

 

ŞEHİR EFSANESİNE DÖNÜŞMÜŞTÜ

Ziyaretler sonrasında kısa bir açıklama yapan Şanbaz Yıldız, "İYİ Parti olarak yapılacak bu projede hak sahiplerine ve şehrimiz insanına gerekli bilgilendirmenin yapılmadığını yerinde gördük. Merkez mahallemizdeki esnafımız yaklaşık 7 yıldır şehir efsanesine dönmüş olan kentsel dönüşüm projesinden habersiz ve tedirgin. Ekonomik durumlarını gerekçe gösteren esnaflar, hem işlerinin biteceğini hem de yeni yer gösterilmemesi halinde sorun yaşayacaklarını vurgulamaktadır" dedi.

 

iyi-parti-2-011.jpg

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.