İyi Partili Uluköylü tepki gösterdi

İyi Partili Uluköylü tepki gösterdi

İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Av. Burak Uluköylü yaptığı açıklamada, “Sedef Kabaş isimli kadın bir gazetecinin kullandığı bir atasözü nedeniyle tutuklanması da Hak’ka, Hukuka ve Adalete aykırıdır, zulümdür” dedi.

Gazeteci Sedef Kabaş’ın tutuklanmasına tepki gösteren İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Av. Burak Uluköylü, “Hukuku kirletmeyin… Hukuk herkese lazım... Herkesi hukuka uygun yargılayın...  Öznesi olmayan cümle kurmakla, Öznesi olmayan ‘Şiir’i okumakla,

Öznesi olmayan ‘Atasözü’nü söylemekle, Suç işlenmez. Hele hele ‘Cumhurbaşkanına Hakaret Suçu’ hiç işlenmez. Nasıl ki;  Sayın Cumhurbaşkanımız 1997 yılında Siirt’te;

‘Minareler süngü, kubbeler miğfer; camiler kışlamız, müminler asker’ sözlerinin geçtiği Ziya Gökalp’in ‘Asker Duası’ isimli şiirini okuduğu için 4 ay hapis yatmak zorunda kalması Hak’ka, Hukuka ve Adalete aykırıysa, zulümse. Bugün Sedef Kabaş isimli kadın bir gazetecinin kullandığı bir atasözü nedeniyle tutuklanması da Hak’ka, Hukuka ve Adalete aykırıdır, zulümdür.

“BURAYA ŞERH DÜŞÜYORUM”

Bu tutuklama kararı bir mahkeme kararı olmasının ötesinde, dünün ‘Mağdur’larının, bugünün ‘Mağrur’u olmasındaki savrulmasının da resmidir. Unutmayın, her şey unutulur gider bir gün; ama adaletsizlik ve zulüm hiçbir zaman unutulmaz, mazlumun ahı ve ‘Türk Milleti’nin Vicdanı’ peşinizi bırakmaz; Nasıl ki; dünün ‘Mazlum’u olan sizlere yapılan zulmü ve bunu yapan Zalimleri ‘Türk Milleti’nin Vicdanı’ unutmayıp 20 yıldır Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sevk ve idare emanetini sizlere teslim ettiyse. Bir gün adaletsizliğin, haksızlığın ve zulmün laneti yakanıza yapışır, ‘Türk Milleti’nin Vicdanı’ yapılan zulmü unutmayıp emanetini sizden geri alır. İYİ Parti Gebze İlçe Başkanlığı’nı temsil ettiğim ilçe başkanı sıfatımdan ziyade, ‘Zalimin zulmünden değil, Mazlumun ahından korkan’ vicdanlı bir hukukçu olarak bugün buraya şerh düşüyorum” dedi.

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.