İYİ Parti’den Fincancı’ya tepki

İYİ Parti’den Fincancı’ya tepki

İYİ Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Dr. Abdulkadir Erbağcı, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın TSK ile ilgili kimyasal silah iddiaları sonrasında bir açıklama yayınlayarak tepki gösterdi.

Terör örgütü PKK’nın yayın organında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne “kimyasal silah” iftirası atan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya bir tepki de İYİ Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Dr. Abdulkadir Erbağcı’dan geldi. Fincancı’yla ilgili bir açıklama yayınlayan Erbağcı şu ifadeleri kullandı: “Tabip odaları asli görevleri hekimlerin haklarını korumak, yeni haklar alınması için mücadele etmek, hekimlerin mesleki gelişimlerini (mezuniyet sonrası eğitim, sürekli eğitim gibi) sağlayıcı çalışmalar yapmak, tıp etiğini korumak, geliştirmektir. Aynı zamanda, Evrensel anlamda insan sağlığı ve korunması ve sürekliliğinin sağlanması konusunda duyarlılık artırıcı, farkındalık yaratıcı işlevlerde bulunmaktır. Pandemide olduğu gibi sürekli ve doğru bilgi ile halk sağlığı konusunda önder ve rehber olmaktır. Ancak TTB Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın açıklamaları TTB’nin bu amaçları ile çelişmektedir. Tabii ki, savaş koşullarında dahi kimyasal silah kullanımı insanlığa karşı bir suçtur. Fakat terör örgütünün, maksatlı ve asılsız iddialarını destekler mahiyette açıklamalar yapmak ve iftiraları gerçekmiş gibi gösterecek ifadeler kullanmak kabul edilemez. Ülkemizi uluslararası arenada haksız yere suçlanmasına sebep olacak ve terörle mücadeleyi sekteye uğrayacak bu eylem ve ifadelerden kesinlikle kaçınılmalıdır.

 

“EL ÇEKTİRİLMELİDİR”

Bu saçma iddiasından sonra caymaya çalışan, ‘ben öyle demek istemedim’ tarzı açıklamalarla kendini aklamak isteyen Şebnem Fincancı haddini fazlasıyla aşmıştır. Şebnem Fincancı’nın gerçeği yansıtmayan açıklamalarından pek çok doktor arkadaşımız da rahatsızdır. Son olarak Kocaeli Tabip Odası Fincancı’nın açıklamalarına katılmadıklarını belirtmiştir. Kocaelili doktorlar bu ülkenin değerlerine ne kadar duyarlı olduklarını bir kez daha göstermişlerdir. Ancak bu tepkiler yeterli değildir. Şebnem Fincancı ile ilgili bir an önce harekete geçilmelidir. PKK’nın yayın organında, TTB gibi önemli bir kurumu terör örgütlerinin iddialarını destekler tarzda açıklamalar yapan Şebnem Fincancı ve ekibinin bir an önce TTB’den el çektirilmelidir” dedi.

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.