İyi Parti’den coşkulu kongre

İyi Parti’den coşkulu kongre

İyi Parti ilk ilçe kongresini gerçekleştirdi

İyi Parti Gebze İlçe Başkanlığı’nın gerçekleştirilen 3.Olağan İlçe Kongresi’nde mevcut ilçe başkanı Av. Burak Uluköylü yeniden ilçe başkanı seçildi.

İyi Parti Gebze İlçe Başkanlığı’nın 3.Olağan İlçe Kongresi 19 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirildi. Ramada Encore Otel’de gerçekleştirilen kongreye İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, İyi Parti GİK Üyesi Cumali Durmuş, İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İyi Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Av. Burak Uluköylü, CHP Kocaeli İl Eğitim Sekreteri Hikmet Koçoğlu, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Mustafa Türel, İyi Parti ilçe başkanları, il yöneticileri, mahalle muhtarları, delegeler ve çok sayıda partili katıldı.

AKBURAK DİVAN BAŞKANI OLDU

Açılış ile başlayan kongrede ilk olarak divan seçimi yapıldı. Divan başkanı İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak seçilirken divan üyeleri Gönül Vursal, Meral Sertesen seçildi. Divan seçiminin ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Gündemin ilk maddesi olan faaliyet raporunu ise Avni Aksu okudu. Faaliyet raporunun ardından mali raporunu Yıldız Erten okudu. Raporların okunup oylanmasından sonra siyasi konuşmalara geçildi. Siyasi konuşmalarda ilk olarak İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Av. Burak Uluköylü konuşarak, “25 Aralık 2019 tarihten itibaren önceki dönem ilçe başkanımız Özhan Öztürk’ten görevi devraldık. Ardından olağan ilçe kongremizi yaparak seçilmiş ilçe başkanı ve yönetimi olarak görevimize başladık.

“PARTİMİZİ BÜYÜTMEYE ÇALIŞTIK”

Partimizin ileriye dönük büyümesi için Gebze bölgesinde ve batı yakasında hep istişare halinde olduk. Gebze derken Dilovası Darıca ve Çayırova’yı içine katarak Gebze diyoruz. Kocaeli’nin batı yakası olarak adlandırılan bu bölgede tüm Kocaeli seçmenin büyük çoğunluğunun burada olduğu bilinciyle hareket ettik. Partimizin politikalarının tamamını yaymaya ve partimizi büyütmeye çalıştık. İyilik yolu olarak çıktığımız bu kutlu yolda ahlaklı siyaset yapacağız dedik. Altılı masa olarak parlamenter sisteminin geçişi olan partiler olarak ortak hareket etmeyi ortaya koyduk. Ortak paydalar aradık. Ülkenin birliğe olduğu bir süreçte bu süreci yönetmeye çalıştık. Samimiyetle ve elimizden geleni en iyisini yapmaya çalıştık.

“İLÇE BAŞKANI OLMANIN ŞEREFİ BANA YETER”

3 yıl boyunca tüm herkesi sürece dahil ederek partimizin büyümesi için çalıştık. Hayata baktığımız pencereden Gebze'ye baktık. Sayın genel başkanımız önderliğinde İyi Parti çatısı altında İyi Parti’yae inanmışlığımızla yol yürüyoruz. 3 yıl boyunca ilçe başkanı olmanın şerefi bana yeter. Elimizden gelenin iyisini yapmaya çalışacağız. İlçe yöneticilerinin haklarını helal etmelerini diliyorum. Yönetimde yarısında yenileme yaptık. 2023 seçimi için daha etkin ve daha dinamik bir yapıyla yola devam etmeye karar verdik. Toplum hayatında iş hayatında etkin örnek olan insanlarla eğitim durumu iş hayatıyla örnek bir yönetim kadrosu ile yola devam etmeye karar verdik bir bayrak yarışı olarak bakıyorum.

“SİYASETÇİ UMUT DEMEKTİR”

İlçe başkanı aday olup olmama konusunda herkesin görüşünü alarak bir karar verdim. Aldığımız sorumluluğu biliyoruz. Genel başkanımıza layık bir ilçe başkanı olmaya çalıştım. Samimiyetle bir şey yapmaya çalıştık. Destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte genel başkanımıza layık görev yapmaya devam edeceğiz. Memleketin ülkenin geleceğine dair umutlarımız vardı. Siyasetçi umut demektir. Bir kez daha iyi ki İyi Parti kurulmuş iyi ki biz bu partide görev almışız. Omuzlarımızda büyük bir sorumluluklarımız var. Benim başka bir siyasi kariyerim de yok” dedi.

“BURASI ARTIK İYİ PARTİ”

İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Av. Burak Uluköylü’nün ardından İyi Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız konuşarak, “Yüreği ve yüzü güzel olan kardeşim Burak iyi ki bu görevi verdik. Gebze kovboyları derken Gebze bölgesi siyasette çok etkin. Kurucu ilçe başkanı Nusret sonra Özhan sonra Burak. Bu üçünün de birlikteliği devam ediyor. Üçüncü olağan kongremizi yapıyoruz. İktidar amaç değildir. Amaç Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünü ve bayraktır. 2023 iyilerin yılı olacaktır. 13 Cumhurbaşkanı millet ittifakı adayı olacak. Seçim öncesi kongrelerimiz yapılıyor. Gebze kendine yakışanı yaptı. Kendi içimizde ayrışma yok. Bu kongreleri iktidar öncesi son kongreler olarak nasip etsin. Artık burası İyi Parti. Ne Demokrat Parti ne MHP burası artık İyi Parti. Kongrelerimizi iyilik rüzgarına yakışır biçimde yaparak seçimlere hazırlanacağız. Gebze küçük Türkiye böylesine güzel bir yerin oyumuzu daha çok yukarı çıkarmalıyız” diye belirtti.

“TÜRKİYE İYİ YÖNETİLMİYOR”

Şanbaz Yıldız’ın ardından İyi Parti GİK Üyesi Cumali Durmuş da bir konuşma yaparak, “Gebze kıymetli daha iyi yönetilmeli. Yedi yıldır mücadele ile başlayan hareketimiz çok zor şartlarda mücadele etme zorunda kaldık. Bugünkü bu tablo o kutlu mücadelenin sonunda oldu. Bu kutlu mücadelede taçlanacak. İyi partiler taçlandıracak. Kongreler en dinamik alanlar. Burak kardeşim Gebze’yi daha iyi noktaya taşır. Türkiye iyi yönetilmiyor. Kendilerinden başka kimseye hayat hakkı tanımıyorlar. Milletimiz kıymetli bir millet. Kendisi gibi düşünmeye aptal muamelesi yapmak en büyük yanlıştır. Doğru anlamayız. Sıfırdan 12 milyon seçmenimiz var. Genel başkanımız inanılmaz bir mücadele ile partimizi bu noktaya taşıdı” dedi.

“KOCA BİR ATEŞ OLDUK”

Cumali Durmuş’tan sonra İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan konuşarak, “Türkiye'nin umutsuzluğa düştüğü bir anda cesur kadın Meral Akşener’in selamını iletmek istiyorum. İyi Parti cesur insanların hareketidir. Biz geldiğimizde nokta itibariyle demokrasi kültürü gelişmediği bir iklimden geldik. Hepimiz tek yürek olup hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyerek bugün koca bir ateş olduk. Tüm zorluklara karşı hep dimdik ayakta durduk ve durmaya devam ediyoruz. En zor günlerde büyük uğraşlar verdik. İlk ilçe kongremizi nezaket ve birliktelikler yapıyoruz. Bizimle birlikte üsten gayret gösteren herkese dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sizle birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Bizim için çok önemli bir seçim var. Bu seçim 50 yılı tayin edecek bir seçim.

“TENCERELER BOŞ KARINLARIN BOŞ”

Bu seçimi mutlaka ama mutlaka kazanmalıyız. Bu seçim kaybedilirse tek adam rejimi 50 yıl daha devam eder. Dimdik durarak bu seçime öyle hazırlanacağız. İyi Partiyi iktidara taşıyacağız. Türkiye'yi biz yöneteceğiz. Herkes karamsar. Sabah kapıda polis gelir insanları umutsuzluğa sevk ediyor. Mahkemeye düşseniz haklı olsanız da adalet beklenmiyor. Tencereler boş karınların boş. 20 yıldır boş tencere kadar etkimiz olmadı. Beslenme çantaları boş. Bu iktidarın sona ermesi ülke olarak kaçınılmaz bir son. Böyle bir sistem olabilir mi. Büyük ülke olarak adım atmıyorlar. Vizesiz Avrupa’yı bırakın vize alamıyoruz. Sebep bir daha geri dönülmez deniliyor. Kahrolsun istimdat yaşasın İstiklal.

“Kadınlar Akşener Erkekler Kurt”

Türkiye bu kabustan en geç yedi ay sonra uyunacak. 85 milyonun gür sesi ilan parlamenter sistemine geçilecek. İyi Parti yedi ay sonra güçlü bir huzurlu bir ülke tesis edeceğiz. Bu zenginlik bir zümrenin elinde. Milletimizle el ele kol kola zengin bir ülkeye kavuşacağız. Ülkemiz bizden görev beklediği bu süreçte Burak Uluköylü ve tüm yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Siyasi konuşmalar kısmında son olarak İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak konuşarak, “Gebze büyük bir ilçe. Sanayi ve öğrenci kenti. Teknoloji kenti bilişim vadisi ve tarihi kent. Kocaeli ve ülke siyasetinde önemli bir kent. Şimdi Meral Akşener’in zamanı. İyi Parti kalkınmayı savunan bir parti. Bugün bu salındaki tüm kadın üyelerimiz birer Meral Akşener erkek üyelerimiz de birer Alaettin Kurt’ur” dedi.

TEK LİSTELİ 

İyi Parti olağan ilçe kongresinde siyasi konuşmalar kısmının ardından seçimler kısmına geçildi. Divana tek liste sunulmasının ardından delegeler oy kullanma işlemine geçti. Mevcut İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Av. Burak Uluköylü’nün tek aday olduğu kongrede delegeler oy kullanarak yeni yönetimi seçti.

 

burak-akburak.jpgburak-ulukoylu-oy-kullanma.jpgburak-ulukoylu-ve-esi-hilal-ulukoylu.jpgburak-ulukoylu-007.jpgimg-2804-001.jpglutfu-turkkan-010.jpgmillet-ittifaki-001.jpgsalon-073.jpgsanbaz-yildiz.jpg

 

yonetim-listesi-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.