İYİ Parti’den cami projesine ilişkin açıklama

İYİ Parti’den cami projesine ilişkin açıklama

İYİ Parti Büyükşehir Grup Başkanvekili Nurcan Acaroğlu Göktaş, İzmit sahiline 40 bin metreküplük dolgu alanında denize sıfır inşa edilecek cami için açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Büyükşehir Grup Başkanvekili Nurcan Acaroğlu Göktaş'ın açıklamasında, “Basından takip ettiğimiz ve Meclis Gündemi’nin 30. Maddesinden öğrendiğimiz kadarıyla, kentimizin birçok yerinden görülebilecek ve sembol niteliğinde olacak bir cami yapılması planlanmaktadır. İyi Parti olarak, bu fikri desteklediğimizi, ancak yer seçiminde büyük bir yanlışlık yapıldığını belirtir; 1999 yılında büyük acılar yaşamış, deprem riski altında yer alan bir kent için, dolgu üzerine inşaat yapılmasının yanlış olduğu.

 

“OLDUBİTTİYE GETİRİLİYOR”

Bir yandan Marmara Denizi’ni kurtarmaya çalışırken, denizimize bir darbe daha vurmanın büyük bir çevre felaketine yol açacağı. Gerçekten kentimizi sembolize edecek bir yapıt olması isteniyorsa, bu konunun kent kamuoyunun görüşü alınarak yapılmasının daha doğru olacağı gerekçeleriyle; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait 55 dönümlük eski itfaiye alanı ve İnterteks alanı gibi iki yeni yer alternatifi sunar, böylesine önemli bir projenin oldubittiye getirilmesinin büyük bir yanlış olacağının altını çizer, konunun tekrar görüşülüp olgunlaştırılmasını temin etmek amacıyla, komisyona iade edilmesini arz ederiz” dedi.

 

Haber: Aleyna SEVENCAN       

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.